Melhus-baserte Ragnhild Bjørnbeth hadde ikke vunnet løp siden i midten av mai, men sist mandag løsnet det for alvor når hun sendte både Federal Crown og Il Oda først over mål i hver sitt V65-løp. På lørdag er det NM på hjemmebane, noe Bjørnbeth gleder seg veldig til:

- Det blir spennende. NM på hjemmebane betyr så klart litt ekstra. Jeg gleder meg, sier Bjørnbeth til Trønderbladet.

Tror på to

NM kjøres over fire løp med totalt tolv kusker, der den med flest poeng til slutt kan titulere seg Norgesmester. Bjørnbeth tror hun har vinnersjanse i to av løpene.

- Five Stars Genius er god og var veldig bra da han vant under Midtsommertravet for noen uker siden, men han er ikke den enkleste å kjøre så han må kjøres på sin måte. Feilfritt kan han absolutt vinne dersom han gjentar den prestasjonen. Rebekka kjenner jeg godt fra tidligere. Hun har vi hatt på stallen i to måneder. Hun trener fint og kan hevde seg på direkten, Det er et spennende oppsitt, synes hun.

Bjørnbeth skal også kuske Arild Mølgård og Sally C.N.

- Jeg kjenner ikke til de hestene så godt, men normalt er det premiesjanser. Det blir nok vanskelig å vinne med dem, tror hun.

Tror på tidligere kollega

- Har du sett deg ut noen forhåndsfavoritt i mesterskapet?

- Det er litt vanskelig å si på forhånd. Det er gjerne litt bingo med mange ukjente hester for de fleste av kuskene, men jeg synes Amanda Robertsen har noen gode muligheter. Jeg får si henne hvis jeg skal gå for noen, tipser hun om sin tidligere Leangen-kollega som nå har flyttet til Oslo og som vinner løp som aldri før, både under sal og i sulky.

Jakter sin første tittel

Bjørnbeth har deltatt i NM flere ganger tidligere, men venter fortsatt på sin første seier.

- Jeg har vært på pallen en gang tidligere, og har i tillegg noen 4.plasser, men jeg har aldri gått til topps tidligere. Det hadde vært ekstra morsomt nå som det er NM på hjemmebane, sier hun.

- Og kuskeformen er på topp igjen?

- Hehe ja, det var gøy å vinne løp igjen. Vi får håpe det fortsetter sånn i helgen, avslutter hun med et smil.

Samtlige NM-løp inngår i V65-veddemålet under Leangens kveldskjøring lørdag etter V75-løpene fra Årjäng i Sverige.