Marie Hansen er tatt ut til U-VM i Polen

Byåsen-spilleren fra Melhus får fornyet tillit på det aldersbestemte ungdomslandslaget.

Marie Rokkones Hansen er med i troppen til U-jentene som skal spille Scandinavian Open Championship og U-VM.  Foto: Svein André Svendsen, NHF

Sport

Marie Rokkones Hansen (17) er av Norges Håndballforbund tatt ut til Scandinavian Open Championship i Märsta i Sverige i slutten av juli og U-VM i Kielce i Polen andre uka i august.

- Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å bli med i troppen. Det har vært målet og noe jeg har jobbet hardt mot, sier Hansen til Trønderbladet.

- Viktig å opprettholde formen

Det kommer kanskje ikke som noen stor overraskelse at melhusjenta nok en gang får muligheten på det aldersbestemte ungdomslandslaget 2000. Hansen, som nylig skiftet klubb fra Melhus/Gimse til Byåsen Håndball, har nemlig vært med U-jentene på flere samlinger og spilt firenasjonersturnering i både Romania og Ungarn.

Selv om det er ferietid ligger ikke Hansen på latsida.

- Det er viktig å opprettholde formen. Jeg trener to ganger om dagen nesten hver dag, forteller håndballtalentet.

Samling i slutten av juli

Norge spiller mot Danmark, Sør-Korea og Sverige i SOC, som er oppkjøring til VM. I det innledende gruppespillet i VM er det Russland, Japan, Kina, Nederland og Argentina som er Norges motstandere.

Hansen og resten av troppen reiser til Sverige og starter samlingen 23. juli.


Melhusjenter spilte i Byåsen-drakta for første gang

Marie Rokkones Hansen og Ane Bagøien Hjulstad debuterte for Byåsen Håndball Elite.Marie og Ane debuterer for Byåsen Håndball Elite

Melhusjentene er med i troppen som spiller oppkjøringskamp mot Charlottenlund SK på Orkanger i helga.