– Tolv av tolv seiere i serien og to av to i cupen, så det er jo nesten litt i overkant. Jeg har blitt spurt om det er kjedelig å bare vinne, sier Ingrid Syrstad Engen til Trønderbladet.

Sist var hun med på å slå Trondheims-Ørn 3-2 på bortebane, hjemme i Trøndelag. To ganger kom serieleder LSK under, men med tidligere Ørn-spillere som Melhus-jenta og ikke minst tomålsscorer Guro Reiten, ble det seier.

Som i hele år. Nå er det altså blitt tolv av tolv seiere i Toppserien. Og hva svarer egentlig Syrstad Engen når folk spør om det er kjedelig?

– Det er jo absolutt ikke det. Jeg føler også at det har vært en del kamper der det har vært jevnt og der det kunne bikket begge veier, sier hun.

– Det er artig å være på et lag der ting flyter, men at man samtidig ror iland seiere på dårlige dager. Vi har vært igjennom forskjellige kamper. For eksempel sist mot Trondheims-Ørn, vi kunne fort spilt uavgjort der, sier Melhus-jenta, som kalte møtet med gamlevenninner for artig.

Visste ikke om rekorden

Det er 11 måneder siden sist LSK tapte en seriekamp. Det var nettopp mot Trondheims-Ørn. Det endte hele 4-1 til laget som den gangen fortsatt hadde Syrstad Engen på midtbanen.

– Jeg er glad i å minne dem om dem kampen, ja, flirer hun.

Kan vi kalle det Syrstad Engen-effekten?

– Ha, ha! Nå scorer jeg ikke så mange mål, men jeg er fornøyd med egen innsats. Jeg har gjort en god jobb defensivt og føler jeg passer godt inn i laget. Begge parter er fornøyd, sier midtbaneprofilen.

Litt flåsete er det nok å kalle det for effekten av henne. For LSK var suverene også i fjor og avsluttet serien med ni strake seiere. Altså har de 21 strake serieseiere akkurat nå. Det er etter alt å dømme rekord.

– Blir en tøff høst

– Er det 20 seiere på rad til LSK nå? Vi har ikke snakket om dét, men vi har snakket om at ingen har klart å vinne alle kamper på en og samme sesong før, sier hun.

Kan dere klare det?

– På vårt beste kan vi vinne mot hvem som helst, men vi må regne med at det kan komme kamper der ikke alt funker. Det har vi opplevd. Jeg tror ikke jeg skal spå noe om det, svarer hun forsiktig.

Til høsten blir det Champions League-spill med laget, samtidig som de skal jage denne rekorden. Men Syrstad Engen nekter for at de eventuelt taper rekorden på motivasjonssvikt.

– Det blir en tøff høst, vi får noen ekstra kamper i forhold til de andre. Det kan spille inn. Jeg føler uansett at vi i LSK klarer å motivere oss for alle kampene. Vinnerkulturen her er ekstrem, man legger en stolthet i det i hver kamp. Motivasjonen blir ingen problem, sier Syrstad Engen.

Tar ikke imot gull-gratulasjon

Hva er hemmeligheten?

– Vi har veldig tro på vårt eget spill. Vi jobber med det mye på trening, relasjoner og slike ting. Det vi merker, er at stenger porten for å stoppe oss. Ofte møter vi en femmer bak, for eksempel, sier hun.

Men nå leder dere med tolv poeng. Kan dere gratuleres som seriemestere nå?

– Nei, det er vi ikke.

Nå skal du argumentere godt?

– Jeg kan jo ikke si det! Sandviken hang godt med, men så tapte de to kamper og da ser ledelsen stor ut. Men klart, tabellen viser at vi er stabile, mens de andre ikke klarer å holde det helt oppe i alle kampene. Vi får bare fortsette med det i høst, slår Syrstad Engen fast.