Det vil i så fall være første gang siden april 2002, da Mads Skjærvold kom inn etter 69 minutter av 5-1-seieren mot Lyn og dermed fikk sin tolvte og siste eliteseriekamp for Norges beste lag.

- Når jeg først er med, håper jeg også å få spille selvfølgelig, sier en glad Skarsem til Trønderbladet.

En god del skadeproblemer gjør at Olaus Jair Skarsem endelig er med i sin første eliteserietropp, når RBK tar imot Tromsø. Unggutten kom til Rosenborg sammen med bestekompisen Ola Solbakken for fem år siden.

To år senere - i 2015 - spilte han sin første treningskamp, før den offisielle debuten kom med innhopp og scoring mot Åfjord våren 2016. Skarsem, som har vunnet tittel på tittel i NM for gutter og juniorer, samt fått spille europacup for juniorer, måtte dessverre vente to år på sin neste opptreden.

Skadeproblemer for Skarsem og RBKEn håndfull skader har utsatt gjennombruddet til den ettertraktede midtbanespilleren, som i vinter hadde noen løse rykter med Liverpool-interesse hengende over seg. Nå er han endelig klar om det skulle bli innhopp.

- Formen er fin og stigende. Jeg føler meg lettere og lettere for hver økt. Jeg kommer mer og mer inn i det, sier Skarsem.

For en uke siden kunne det vært høyaktuelt å sendt melhusbyggen til Sandefjord, da Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen begynte å få en lang liste med skader. Fra før har angriperne Matthias Vilhjalmsson og Samuel Adegbenro vært ute med langtidsskader.

I tur og orden har Pål André Helland og Yann-Erik de Lanlay skrevet seg opp på skadelista, også de i angrepsrekka. Til slutt var det midtbaneprofil Anders Ågnes Konradsen som ble skadet, mens midtbanevikar Jacob Rasmussen tidligere i uka ble solgt til italienske Empoli. Ingebrigtsen mente for en uke siden at Skarsem måtte bli frisk. Nå vurderes han som god nok til å være backup, og til og med muligens få seg et innhopp mot slutten.

- Kjenner på det når stadion fylles opp

- Jeg hadde det i bakhodet at det var muligheter til å få være med. Jeg gir alt på hver trening uansett, så er det opp til treneren om jeg får være med. Jeg har gjort alt jeg har kunnet for å få være med, så blir jeg belønnet med det, sier unggutten.

- Selvfølgelig er det et steg nærmere å få være med i en tropp. Jeg håper på debut, men det er ikke opp til meg, sier Skarsem.

 - Kjenner du at dette er større?

- Jeg har ikke kjent på så mye før nå, men når kampen nærmer seg, stadion fylles opp og rammen er større, da kjenner man på at dette er større, sier 20-åringen.

Fikk gladnyheten på tavla

Fredag kveld tilbringte Skarsem hjemme på sofaen med fotball-VM på TV-skjermen - akkurat som en god del tusen andre av de som skal på Lerkendal lørdag kveld. Men tidligere på dagen, etter fredagens treningsøkt, fikk han en god nyhet da RBK-troppen ble gitt ut i plenum i garderoben.

- Det var utrolig deilig. Man sitter jo og håper at man ser navnet sitt på tavla hver gang. Det var en god følelse å se at man endelig er med, sier Skarsem.

Andre halvdel av Eliteserien sparkes altså igang på Lerkendal, når den 16.serierunden tjuvstarter med Rosenborg mot Tromsø. Det er siste runde før ferien, etter en vår der trønderne har skuffet. Nylige kamper ser ut til at Ingebrigtsens menn slår tilbake. Med seier over nordlendingene er Brann bare ett poeng foran, riktig nok før bergenserne spiller sin kamp mot Bodø/Glimt på bortebane søndag kveld.

Revansje mot Tromsø?

Først må altså Tromsø slås og det er ikke bare-bare. TIL vant 2-1 på 16. mai og ødela festen i fjor vår. I siste møte, på Alfheim for en knapp måned siden, var ikke Rosenborg i nærheten av sitt inneboende nivå. Tromsø vant fortjent 2-1. - Det er bare å følge vårt eget spill, så vet vi at vi er et bedre lag enn Tromsø. Det er bare å være lojal til vår spillefilosofi og gi jernet, så tror jeg det ordner seg, sier Skarsem.

Avspark på Lerkendal er klokken 18. PS: Thomas Valø var med i flere kamptropper for RBK i Eliteserien i 2007, men den fotrappe kantspilleren fikk aldri spilletid i Eliteserien.