Fotballspillerne på Gimse G16, J15 og J14 trodde de skulle ha vanlig trening og ble derfor svært overrasket da RBK-bussen kom kjørende på veien nedenfor på Brekkåsen stadion onsdag formiddag.

- Jeg hadde en liten anelse i forkant om at vi kanskje skulle til Lerkendal, men jeg må innrømme at jeg ble litt nervøs da jeg så bussen, sier kaptein Synne Berg Rønning på jenter 15-laget.

Se video øverst i artikkelen!

Spøkte om jordbærplukking

Ifølge lagleder på jenter 15, Lars Erik Svanholm, har det aldri møtt opp så mange på sommertrening tidligere.

- Spillerne visste jo at noe skulle skje, men ikke hva. De fryktet at de skulle til Lensvika på jordbærplukking, sier Svanholm og ler.

Det var ikke bare bussen til Norges mestvinnende fotballag som dukket opp på Brekkåsen. Nils Arne Eggen-kopien «Super-Nils» var også med. Karakteren som spilles av Kent Ranum, hadde litt av hvert å fortelle før alle hoppet på bussen og satte kursen mot Lerkendal.

Gimse J14 syntes det var stas å møte noen av RBK-spillerne på treningsmatta utenfor Lerkendal. Foto: Privat

- Det har vært en bra dag

På plass i Trondheim fikk Gimse-spillerne overvære deler av treningen til RBK. Etterpå gikk turen til brakka, der de fikk servert lunsj. Til slutt fikk gjengen fra Melhus trene på SalMar-banen.

- Det har vært en bra dag. Det var artig å se hvordan RBK trener og hvor fin treningsbane de har, forteller kaptein Kim Andre Høybakken på Gimse G16.

RBK-spillerne Tore Reginiussen, André Hansen, Marius Lundemo, Erik Botheim og Jonathan Levi tok turen på treningen til rødtrøyene.

- Det var artig å møte dem. Vi fikk tatt noen gruppebilder og de som ville fikk autografer, sier Berg Rønning, som har Alexander Søderlund som favorittspiller på Rosenborg.

Spillerne på Gimse G16 kunne ikke dra fra Lerkendal uten å ta bilde sammen med RBK-profilene. Foto: Privat

- Motivert til å satse videre

Berg Rønning forteller at de har lært mye av å få et innblikk i treningshverdagen til RBK.

- Vi blir mer motivert til å satse videre på fotballen når vi ser hvordan Rosenborg trener. Vi ser at det er mulig å bli god bare man vil det nok selv, sier hun.

Også lagleder Svanholm tror dagen var nyttig for å inspirere spillerne.

- Når de får være med på noe sånt får de nok et skikkelig boost. De er i aldersgruppa der frafallet i fotballen starter, så dette kan være med på å ufarliggjøre sporten og vise at fotballproffene er vanlige mennesker de også, forteller han.

Jentene på Gimse J15 fikk tatt gruppebilde sammen med RBK-spillerne. Foto: Privat

- Morsomt å gi spillerne en opplevelse

Opplegget var et samarbeid mellom RBK og sponsorene Sparebank1 SMN, EiendomsMegler 1 og Nettbuss. Banksjef Arne Ingar Elven i Sparebank1 SMN Melhus og Midtre Gauldal syntes det var stas å overraske spillerne.

- Det er fint å gi noe tilbake til lokalsamfunnet. En ting er å være sponsor og gi penger, men det er ekstra morsomt å gi folk en opplevelse, sier Elven.

I fjor ble lignende stunt gjort med fotballag på Stjørdal.

- Sponsorsjefen prøver å få til dette én gang i året og det er gledelig at Gauldalen ble valgt i år, smiler banksjefen.

PS! Gimse G16 skal i år delta på Norway Cup. Av troppen på 30 spillere skal hele 28 være med. Jentene skal ikke delta på en av verdens største fotballturneringer, men skal heller prøve å dra på en annen cup i sommer.