Andreas Dahlø Wærnes vant herreklassen for andre året på rad da Vassfjellet Opp ble arrangert lørdag formiddag. Med tiden 43:42 knuste kvålsbyggen nærmeste konkurrent med tre minutter og 20 sekunder. Jørn Hustad fra Åndalsnes IL ble nummer to. Torleif Syrstad fra Lundamo var nestemann i mål med tiden 48:05.

I kvinneklassen var Anne Kjersti Kalvå forhåndsfavoritt, men langrennsløperen fra Lundamo ble satt kraftig på plass av debutant og friidrettsløper Vibeke Jensen fra Strindheim IL, som sprang opp Vassfjellet på tiden 53:49. Kalvå ble nummer to med tiden 55:30. Gunhild Veien fra Skaun IL tok tredjeplassen.

Se alle resultater fra Vassfjellet Opp 2018 her.

100 til start i motbakkeløpet

40 løpere stilte til start i konkurranseklassen i motbakkeløpet, som er 8,8 kilometer langt og har 693 meter stigning. I tillegg gikk nærmere 60 personer til toppen i trimklassen. Det vil si at rundt 100 deltok på Vassfjellet Opp i år.

- Vi skal være greit fornøyd med det antallet. Det er mye som skjer i juni, sier Roar Wærnes, som er leder for Vassfjellet Opp.

- Hva tenker du om løpet til neste år?

- Vi kommer til å ha evalueringsmæte. Vi skal i hvert fall ikke legge det samtidig som St. Olavsloppet. Jeg vet at mange løpere fra blant annet Støren og Klæbu kunne vært her. Vi mangler kanskje 15-20 løpere, forteller Wærnes.

- Det var tøft helt fra start

Allerede etter hundre meter fikk Dahlø Wærnes en liten luke. Først var han også opp til spurtprisen like ovenfor boligfeltet på Kvål.

- Det var tøft helt fra start. Målsettingen var å få ei solid økt, og spesielt mot slutten tok jeg ut alt jeg hadde, sier en glad Andreas Dahlø Wærnes til Trønderbladet like etter målgang.

Skiskytteren satset på ny personlig rekord, men kunne ikke gjøre noe med sin gamle rekord på 43:10.

- Skal jeg løpe på under 43 minutter trenger jeg noen løpere som har kapasitet til det. Det er krevende å springe for seg selv. Jeg savner naturligvis litt større konkurranse, forteller Rindal IL-utøveren.

Tre av forhåndsfavorittene før start. Fra venstre: Torleif Syrstad, Anne Kjersti Kalvå og Andreas Dahlø Wærnes. Foto: Fredrik B. Lange

- Artig å slå Kalvå

Anne Kjersti Kalvå hadde lite å stille opp med mot dagens vinner i kvinneklassen, Vibeke Jensen.

- Plutselig kommer det ei med løpesteg og da har ikke skiløperen noen mulighet, sier Kalvå og ler.

- Det var artig å slå Kalvå. Jeg vet hun er i god form, forteller Jensen.

Kalvå har nettopp vært på samling i Meråker og innrømmer at beina er litt seige.

- Det var tungt å komme i gang, men kroppen funket greit og formen er generelt bra. Det var i hvert fall et kjempefint løp og god trening, forteller hun og legger til at hun gjerne kommer tilbake neste år.

Anne Kjersti Kalvå (t.v.) lot seg imponere av 23 år gamle Vibeke Jensen som vant kvinneklassen i Vassfjellet Opp. Foto: Fredrik B. Lange

Syrstad ble nummer tre

Torleif Syrstad fra Lundamo er greit fornøyd med tredjeplassen, selv om han var 1 minutt og 40 sekunder bak sin personlige rekord.

- Andreas åpnet i hundre og stakk bare ifra. Jeg måtte finne mitt eget tempo fra start, sier langløpsspesialisten på ski, som ble en del av Team Koteng i vinter.

Syrstad innrømmer at han ikke er i kjempeform om dagen.

- Det har vært mange eksamener i mai og jeg trenger noen gjennomkjøringer for å komme i gang. Dette var god trening og det er det jeg trenger, forteller han.

Parallelt med motbakkeløpet gikk sykkelrittet Vassfjellmasta Bakketråkk av stabelen i nesten samme løype. Kun ti deltakere stilte til start her.

Se bildeserie fra Vassfjellet Opp og Vassfjellmasta Bakketråkk øverst i artikkelen!