Trønder-Lyn - Gimse 5 -1

5. divisjon avdeling 4

Sørøya kunstgress

Det var lite som minnet om midtsommer da Trønder-Lyn og Gimse møttes til lokaloppgjør på årets lyseste dag på Sørøya torsdag kveld. I knappe ti varmegrader og sur vind, kranset et 50-tall tilskuere banen til fordel for Argentina-Kroatia i VM-sofaen.

De frammøtte fikk se et heltent hjemmelag som gikk i strupen på Gimse og som ledet 3-0 allerede før 20 minutter var spilt. Erik Grinde, Anton Aune og Tobias Kvernrød sto for hver sin scoring, før Gimse reduserte bare minutter etterpå. Flere mål fikk vi ikke i 1. omgang og lagene gikk til pause på stillingen 3-1 til hjemmelaget.

2. omgang sto lenge og vippet før Trønder-Lyns talentfulle kantspiller Olvier Aune satte spikeren i Gimse-kista med sine to scoringer på slutten av lokaloppgjøret. Dermed endte det hele med 5-1 til Trønder-Lyn, som nå tar sommerferie på 5. plass på tabellen med sine 13 poeng. For Gimses del blir høstsesongen etter alle solemerker en kamp for å berge plassen i 5.divisjon.

- Varierer for mye

Trønder-Lyns assistenttrener Antony Stephani var fornøyd med at laget reiste seg etter tre strake tap, men synes fortsatt de varierer for mye i prestasjonene.

- Denne kampen var litt sånn som hele denne vårsesongen har vært for vår del. Det varierer veldig mye. Vi er gode på vårt beste, men det svinger veldig. Vi er gode de første 15-20 minuttene og scorer tre fine mål. Det er fortjent at vi leder til pause, men etter hvilen sliter vi og kampen er jevn helt til vi avgjør med to scoringer helt på tampen, sier Stephani til Trønderbladet.

- Har du noen forklaring på hvorfor det blir slik?

- Det er ikke godt å si. Jeg synes vi har vært gode hjemme, men borte så sliter vi. Det er en blanding av mye. Vi savner et par av nøkkelspillerne og erfaringsmessig så er det alltid sånn at vi har mer fravær når det er bortekamper et stykke unna. Det krever fort en hel dag når man må reise til f.eks Brekken og Tynset for å spille kamp, poengterer han.

- Vår beste kamp til nå i år hadde vi da vi slo topplaget Rennebu på hjemmebane, men på utebane har vi slitt langt mer, påpeker han.

Trening - så ferie

Trønder-Lyn har vært inne i en tung periode med tre strake tap, men kunne ihvertfall bokføre tre nye poeng før laget nå tar sommerferie.

- Det var veldig viktig for oss å slå tilbake i dag og ta med oss godfølelsen inn i ferien. Det betyr mye. Jeg vil ikke si at opprykket er helt kjørt, men det skal nok mye til for at vi skal få noe med utfallet å gjøre utover høsten. Til det har vi vært for ustabile. I tillegg er det litt for få kamper å gjøre det på, understreker han og sikter til at det kun er 18 kamper totalt hvert lag spiller.

- Og nå blir det sommerferie?

- Ikke helt enda. Etter planen skal vi trene i to uker til før vi tar noen ukers sommerferie. Det er rolig på overgangsfronten. Som det ser ut nå så beholder vi alle i spillertroppen også i høst og så kan vi glede oss over at to mann er tilbake og klare når høstsesongen sparkes i gang, deriblant lagkaptein Niklas Wærnes. Han blir nok veldig viktig for oss,  poengterer Stephani.

Slo gamleklubben

Anders Olsen Reitaas har spilt i Gimse i en årrekke. Før årets sesong meldte midtbanestrategen overgang til Trønder-Lyn. Han innrømmer ovenfor Trønderbladet at det var litt ekstra å møte gamle kjente.

- Oppgjørene mellom Trønder-Lyn og Gimse betyr litt ekstra. Sånn skal det også være. Det er klart at det er ekstra spesielt å spille mot Gimse. Jeg har fortsatt mange gode venner i klubben og kjenner både treneren og flere av spillerne godt, sier han.

- Jeg hadde spilt i Gimse i 7-8 år og følte etter forrige sesong at tiden kanskje var inne for å prøve noe nytt. Jeg hadde i grunnen tre valg: Det var enten å fortsette i Gimse, melde overgang til Trønder-Lyn eller å legge opp. Da valgte jeg Trønder-Lyn. Jeg følte meg ønsket her, og skulle jeg prøve noe nytt så var dette en slags siste sjanse, medgir 37-åringen.

- En kamp for å overleve

Gimse kom til torsdagens lokaloppgjør proppfulle av selvtillit etter å ha slått Alvdal 4-1 hjemme på Brekkåsen søndag, men etter en tung start på kampen og 0-3 i fleisen tidlig, var laget aldri i nærheten av å få med seg noe hjem fra Sørøya.

- Vi blir overkjørt det første kvarteret, men etter det synes jeg kampen er jevn. Det står lenge og vipper på 3-1 til Trønder-Lyn, men på 1-4 er det naturligvis kjørt. Det var spikeren i kista. Vi sliter med mye av det samme som vi har slitt med i hele år og det er i siste tredjedel av spillet og foran motstanderens mål. I tillegg slipper vi inn veldig mange mål på dødball. Vi har en ung gruppe spillere som blir underlegne fysisk og det bærer vi litt preg av i dag også, sier Gimse-trener Morten Berre.

- Hvordan vil du oppsummere vårsesongen for Gimses del?

- Nå blir det en kamp for å overleve. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg er skuffet over poengfangsten. To seire og sju tap på på ni kamper er under det jeg hadde forventet, men kanskje har vi godt av noen uker fri nå. Vi mister noen spillere til militæret etter sommerferien, men ellers er de som vil velkomne til å spille for oss bare de er gode nok, smiler Berre.

- Vi får satse på at noen uker ferie borte fra hverandre gjør susen. Til tross for at vi tapt mange kamper, opplever jeg stor glede og entuasiasme i spillergruppa og det tar vi med oss videre, avslutter han.

Begge lag tar nå sommerferie. I den første kampen etter ferien gjester Gimse Brekken lørdag 11.august, mens Trønder-Lyn tar imot Alvdal hjemme dagen etter.

Se bildeserie øverst i artikkelen!