Tredje løp for kvelden var et løp over 2100 meter auto for amatører og rekrutter. Som kjent er Thomas Mjøen amatør, en av landets desidert beste og mest rutinerte, men han opptrer som en proff i banen. Så også bak femåringen Bandit AP, med adresse Fluberg, selv om det ifølge kusken sjøl var en enkel sak å vinne løpet.

Kun passasjer

Forhåndsfavoritten Bandit AP brukte startsiden på å overta føringen fra Enjoythestar S.C. Fra første sving og inn gikk det hele lekende lett. I den siste svingen stakk ekvipasjen ifra for godt, og ledelsen i mål var på 4-5 lengder. Det var nok en av de letteste seirene Mjøen har tatt på veldig lenge.

- Det er en fantastisk fin hest. Jeg får bare takke og bukke for å få lov til å kjøre. Vi fikk teten, og etterpå var det bare å sitte på, skrøt kusken etter seieren.

Evig outsider

Viggja-traveren Skjetnemario tok en overraskende seier på Leangen i begynnelsen av måneden og viste form. Den triumfen ble etterfulgt av start på landets hovedbane. Ny seier ble det ikke, men andreplass bak den soleklare favoritten T.B.’s Trøllgutt, som etter hvert tok ledelsen i løpet, var meget bra.

Gjennom siste sving var Skjetnemario den eneste som klarte å følge lederen. Mot mål stakk Tengsareids hest fra, men Viggja-traveren holdt unna til andre foran Eilert.

Treneren Anne Dahlshaug karakteriserer Skjetnemario som en evig outsider. Fortsetter hesten denne trenden, kan den bli en vinner i stedet.