Ingrid Syrstad Engen har for alvor fått gjennombruddet på fotballbanen denne sesongen. Melhusjenta har blitt fast inventar på midtbanen til Lillestrøm Kvinner, laget som dominerer i Toppserien.

I mars i år debuterte 20-åringen på det norske kvinnelandslaget i åpningskampen mot Australia i Algarve Cup i Portugal. Syrstad Engen nyter stor tillit under landslagssjef Martin Sjögren, og står nå med fem A-landskamper og ett mål.

– Fornøyd med avtalen

Nå har fotballtalentet inngått en sponsoravtale med utstyrsgiganten Puma.

– Jeg er veldig fornøyd med avtalen og glad for at et såpass stort merke som Puma vil samarbeide med meg. De virker seriøse og profesjonelle, sier Syrstad Engen til Trønderbladet.

Detaljene i kontrakten er konfidensielle, men sponsorsamarbeidet gjør at hun blant annet får det hun trenger av utstyr til fotballen og hverdagen ellers. Det vil si fotballsko, joggesko og fritidsklær.

Sponsoravtalen gjør at Syrstad Engen også må gi noe tilbake i form av diverse profilering. Det er heller ikke umulig at melhusbyggen blir å se i en reklame for det tyske selskapet.

– Det hadde vært kult å vært med i en reklame. Det er gøy med nye opplevelser, sier hun.

– Betyr mye sportslig og økonomisk

Lillestrøm-spilleren blir nå den første norske fotballspilleren i Toppserien med Puma-avtale. Noen spillere i den hjemlige ligaen har avtaler med andre merker.

– Det betyr en del både sportslig og økonomisk. Det viktigste er kanskje at jeg føler at jeg blir satset på ved at vi inngår en avtale som forhåpentligvis vil vare i flere år. De viser at de har tro på meg, forteller Syrstad Engen.

Bolt og Hegerberg

I Puma-familien er Syrstad Engen i godt selskap. Verdens raskeste mann, Usain Bolt, ble i 2010 den suverent best betalte friidrettsutøveren noensinne da han signerte kontrakt med klesmerket.

Norge største fotballprofil på kvinnesiden, Ada Hegerberg, er også sponset av utstyrsleverandøren. Stadig flere profesjonelle fotballspillere velger Puma som skotøy, selv om Adidas og Nike fortsatt er dominerende.