Odin Garli fra Soknedal fullførte i vår skolegangen på skiskytterlinja ved NTG Lillehammer. Etter tre år på den ettertraktede skolen skal 19-åringen satse videre på skiskyting.

Nå blir nemlig Garli en del av det nyoppstartede skiskytterlaget Team Hugaas. Som lagnavnet tilsier er det Roar Aarhaug og Hugaasgruppen som går inn som sponsor for løperne.

- Det betyr veldig mye at Hugaasgruppen støtter oss. Roar har vært sponsoren min i flere år. Han var ikke vanskelig å be da vi spurte om han vil være med, sier Garli til Trønderbladet.

Pengene som den lokale entreprenøren spytter inn skal hovedsaklig brukes til å lønne trenerne og til innkjøp av klær.

Dannet eget lag

På det nye laget får soknedalingen selskap av Simen Hårstad, Eirik Kjøl Tornes, Johan-Olav Smørdal Botn og Jo Brøste Nørstegård. Førstnevnte utøver er forøvrig fra Rennebu. De har alle gått i klasse med Garli på Lillehammer.

- Vi kom alle inn på ulike lag, men vi ønsket å stå samlet og bestemte oss derfor for å ordne et eget lag, forteller han.

Skiskyttertalentene får med seg et rutinert trenerteam i Kjell Ove Oftedal, Erland Thomassen og Olav Hårstad. Oftedal har tidligere vært landslagstrener for Ole Einar Bjørndalen og co.

- Kjell Ove skal ha det overordnede ansvaret og kommer til å planlegge treningene. Olav og Erland vil være mer til stede på samlingene, sier Garli.

Sikter mot toppen

Garli og resten av lagkompisene kan vise til gode prestasjoner i både Norgescupen og i Norgesmesterskapet. Kommende vinter skal de gå i klassen menn 20/21 år.

- Vi går inn i en tøff klasse og blir de yngste utøverne. Men jeg tror og håper vi kan hevde oss i toppen. Vi har utøvere som tidligere har vært blant de beste i sine klasser, så det er ingen grunn til at vi ikke skal klare å prege konkurranser, forteller han.

Team Hugaas har satt seg mål om å få tre topp ti-plasseringer i Norgescupen, samt en NM-medalje. Garli har også egne målsettinger før sesongen starter.

- Jeg håper jo på en topp ti-plassering. I tillegg ønsker jeg å skyte feilfritt i minst ett renn. Klarer jeg det kommer jeg langt opp på lista. En NM-medalje vil være en bonus, sier Garli.

TEAM HUGAAS: Roar Aarhaug (sponsor), Kjell Ove Oftedal (trener), Simen Hårstad (Rennebu IL), Johan-Olav Smørdal Botn (Stårheim IL), Odin Garli (Sokna IL), Eirik Kjøl Tornes (Molde IL), Jo Brøste Nørstegård (Dombås IL), Erland Thomassen (trener) og Olav Hårstad (trener). Foto: Privat

Flere samlinger står for tur

Laget skal ha flere treningssamlinger fremover. Akkurat nå er de samlet på Berkåk. Det blir også samling på Lillehammer, Dombås, Ståreid i Nordfjordeid og i Soknedal.

- Jeg tror dette blir bra. Jeg har hatt fine år på NTG Lillehammer med både opp- og nedturer. Jeg føler jeg har utviklet meg som skiskytter, sier Garli.