– 53 lag var påmeldt, og det er færre enn vi har hatt enkelte år. Men vi synes påmeldinga er veldig bra, og vi er glade for at så mange klubber kom i år, sier Kari-Anne Ofstad, leder for Leik Cupen.

25 år med cup

Cupen pågikk på Korsvegen stadion lørdag og søndag, og feirer 25-årsjubileum. Ofstad forteller at de var spent på hvordan naturgressbanen ville bli under cupen siden det var litt vinterskade på gressmatta.

– Snøen lå veldig lenge i år. Vi sådde i, men det hjalp ikke, sier Ofstad.

I tillegg til naturgressmatte og kunstgressmatte, hadde idrettslaget satt fram trebinger til treerfotball.

– Trebinger gir hardere vant enn når det er netting, sier Ofstad.

Mikskamp

Ambisjonen var å tilby spill i alle aldersgruppene cupen var beregnet på.

– Det er alltid tynnere i øvre jenteklasse. Men når jentene stiller sporty opp til kamp mot guttene, er det fint, sier Ofstad.

J13 hadde ikke nok lag til at det kunne gå rundt, og Leiks J13 godtok å spille mot et guttelag G12. Eira Ingebrigtsen og Malin Sundet syntes det var helt greit selv om guttene vant kampen.

Ranheimspillere kom

Under cupen kom to spillere fra Ranheim Fotball, og Ola Solbakken og Glenn Walker ble tatt svært godt imot av ungene. Cup-leder Ofstad forteller at ungene syntes det var stas å få møte disse spillerne.

– Mange ville snakke med dem, og de var særlig opptatt av at de to Ranheim-spillerne holdt på med dataspillet Fortnite, sier Ofstad.

På cupområdet var det også lagt opp til aktiviteter for små barn, og særlig muligheten til å få kjøre elbil fenget.

Idrettslaget Leik er vant til at dugnadsånden er stor på Hølonda, men sist helg var det en merkbar utfordring ifølge Ofstad.

– Det er en utfordring å få fylt vaktlistene når halve bygda er i bryllup, men det gikk bra, sier Ofstad.