Et redusert hjemmelag, uten nøkkelspillerne Ole Gunnar Øien, Roar Strand og Håvard Ler som alle måtte se lørdagens kamp fra sidelinja på grunn av skade, måtte til slutt bite i det sure eplet i en tett og tøff batalje mot et hardt kjempende Verdal-lag som etter lørdagens seier ligger på 2.plass på tabellen.

Melhus på sin side befinner seg på 6.plass med 14 poeng etter at ti runder er spilt av årets sesong i 3.divisjon avdeling 5. Gjestenes toppscorer Hans Kristian Nordvoll var forskjellen på lagene da han satte inn seiersmålet med ti minutter igjen å spille av oppgjøret.

Venstreback Kim Roger Laugsand sto midt oppe i det hele og forklarer situasjonen slik:

- Jeg får to mann å ta meg av i den situasjonen. Han vender seg rundt og får avsluttet. Nordvoll er klinisk i slike siuasjoner. Ergerlig. Jeg måtte bestemme meg for å ta ut en av dem og da ble han til slutt stående alene, forteller han.

- Det var en typisk krigekamp. Litt sånn "første målet vinner" dersom vi skulle få en scoring i kampen. Dessverre for oss så står vi tomhendte igjen denne gang, sier Laugsand.

- Går tom for energi

Melhus-trener Jan Ketil Berg var ikke altfor skuffet etter lørdagens nederlag og påpeker at laget fortsatt er inne i en læringsperiode og at de tross alt har rykket opp to år på rad.

- Vi må huske på at vi er påleggskalver enda. Jeg synes vi er ganske gode i 1.omgang, men greier ikke å utnytte oss av det spillemessige overtaket vi har. Etter pause føler jeg at vi går tom for energi og sliter med å skape noe særlig. Verdal er et solid og godt organisert lag som gjør det vanskelig for oss, oppsummerer Melhus-treneren like etter kampslutt i Gruva lørdag ettermiddag.

- Jeg har ingen god forklaring på hvorfor det blir slik. Ikke var det for varmt og ikke spilte vi på en så energikrevende måte at det skulle være noen grunn til at vi gikk tom for krefter og energi. Det gjelder å være "på" hver lørdag klokka 16 i denne serien, men det synes jeg vi sliter med i 2.omgang i dag, påpeker han.

Er det noe annerledes du kunne gjort fra sidelinja?

- Nei, jeg føler ikke det. Jeg kunne kanskje byttet litt tidligere, men synes ikke jeg har så veldig mange alternativer heller. Jeg synes alle de tre på topp i dag var gode og så ingen grunn til å ta dem av på noe tidligere tidspunkt. Sindre Ohrstrand har vært knallgod på trening denne uka og sikkert scoret 15-20 mål, men i dag lykkes han ikke når han kom i avgjørende situasjoner. Avslutningene ble dessverre litt for puslete i dag, understreker Berg.

- Gir og tar

Melhus-kaptein Martin Nilsen er enig med trener Berg i sin analyse av lørdagens ettmålstap.

- Fotballen gir og tar. Det er surt å tape i dag, men Verdal er et godt lag og slik kampen utviklet seg er det kanskje ikke noe å si på at det er de som vinner når det først var et lag som skulle få hull på byllen. Jeg synes vi er gode før pause, men etter hvilen går vi tom for krefter og sliter med å skape noe særlig, sier Nilsen til Trønderbladet.

- Vi bærer så klart preg av at vi mangler sentrale spillere, men jeg synes de som kommer inn gjør en god jobb. Vi mangler litt kreativitet når Ole Gunnar ikke er med, sier Nilsen om sin midtbanemakker.

Sentrale fravær

Melhus måtte klare seg uten både Ole Gunnar Øien, Roar Strand og Håvard Ler i lørdagens kamp, men på den annen side kunne trener Berg glede seg over å ha indreløper Huy Ta Nguyen tilbake i spill igjen etter langtidsskade.

- Vi merker så klart at de er borte, selv om erstatterne klarer seg bra. Ole Gunnar er selve motoren på midtbanen med sin kreativitet, mens Roar bidrar med sin enorme rutine og erfaring i midtforsvaret. Vårsesongen er trolig over for Øiens del (lyskestrekk), mens vi håper å ha Roar (ribbein) tilbake til den siste kampen før ferien hjemme mot Levanger 2 om to uker. Vi sparer nok mest sannsynlig Håvard Ler til etter ferien også og tar således ingen sjanser med han, informerer Melhus-treneren.

- Det er gledelig å ha Huy Ta tilbake fra langtidsskade. Han kom inn i dag og er en perfekt indreløpertype som passer inn i måten vi spiller på. Han kan være aktuell fra start allerede mot Steinkjer borte neste helg, slår han fast.

Melhus har nå to kamper igjen å spille før laget tar en liten måned sommerferie. Først venter Steinkjer borte på Guldbergaunet førstkommende lørdag før vårsesongen avsluttes med hjemmekamp mot Levangers 2.lag mandag 2.juli.

Håkon Lund forsøker seg.

Laget

Laget (4-3-3): Adrian Husby - Petter Borgen, Eirik Ramlo, Mats Olav Olsen, Kim Roger Laugsand - Samim Meskinyar (Roy Gunnar Pedersen 80 min.), Martin Nilsen, Håkon Lund (Huy Ta Nguyen 77 min.) - Sindre Ohrstrand, Geir Holthe, Basem Issa (Martin Kusslid 85 min.). Martin Nilsen og Geir Holthe pådro seg begge gult kort.

For Holthes del var dette sesongens tredje gule kort noe som betyr at han også må stå over bortekampen mot Steinkjer kommende helg.

Øvrige resultater lørdag: Brumunddal - Byåsen   3-1Kolstad - Tynset   3-2Tillerbyen - Orkla   4-1Løten - Ottestad   3-2