«Uten mat og drikke, duger helten ikke». Slik er det også for de rundt 5.000 syklistene som deltar på Den store styrkeprøven i helga.

I det tradisjonsrike sykkelrittet skal de sprekeste deltakerne ta seg fra Trondheim til Oslo. For å klare å gjennomføre det 543 kilometer lange løpet trenger kroppen næring.

Også i år vil en av de offisielle matstasjonene under Styrkeprøven være i Soknedal. Det er som tidligere frivillige i trimgruppa i Sokna IL som har ansvaret for stasjonen.

Se bilder Fra matstasjonen

- Vi rigger oss til i sjutida i kveld og forventer at den første pulja med syklister ankommer rundt midtnatt. Lørdag morgen er det nye grupper som starter fra Trondheim, sier Solfrid Hage i trimguppa i Sokna IL til Trønderbladet.

Her fra matstasjonen i Soknedal under Styrkeprøven i fjor. Foto: Privat

Noen stopper, andre fyker forbi

Matstasjonen ligger ved E6 like ved Vollan bru nord for Soknedal sentrum. For flere år siden var det Garli som var stoppested for sultne og tørste syklister.

- Vi er så heldige at vi låner en semitrailer av Gildset Transport. På den måten får vi tak over hodet når vi serverer syklistene, forteller Hage.

På menyen står det Ola-pakken (matpakke), kaffe, styrkedrikk, saft og banan. Men det er ikke alle som lar seg friste av tilbudet og haster videre mot Oslo.

- Vi møter mange trivelige syklister ved veien. Noen tar seg god tid og stopper opp, mens andre bare fyker rett forbi oss og venter heller til matstasjonen på Fagerhaug i Oppdal, sier hun.

Stor dugnadsinnsats

Rundt 15 personer fra trimgruppa hjelper til på matstasjonen. I tillegg har det blitt gjort mye arbeid og planlegging i forkant.

- Frivilligheten er stor i helga. Det er viktig med dugnadsarbeid for å få inn litt kroner til idrettslaget. Det er en veldig artig jobb, forteller Hage, som har vært med de fire siste årene.

PS! Fredag klokka 14.28 melder politiet på Twitter at noen av deltakerne i Styrkeprøven har av ulike behov allerede startet sykkelrittet. Politiet ber folk vise hensyn.

Se interaktiv grafikk øverst i artikkelen!