Melhus gutter 19 år startet sesongen i 1. divisjon avdeling 02 med et knepent tap borte mot Meldal. Etter serieåpningen brettet guttene opp ermene og viste et helt annet nivå. I de seks siste serierundene vant juniorlaget samtlige kamper.

Et av høydepunktene var ifølge Melhus-spiller Kevin Jørgensen 3-1-seieren over rival Gimse i Gruva foran flere hundre tilskuere. Laget står hittil oppført med 21 plussmål i avdelinga, flest av alle lagene.

– Vi har scoret veldig mange mål, med mange ulike målscorere denne sesongen. Henrik Reitan og Ludvig Bigset har begge scoret fem mål, mens jeg har scoret seks mål. Deretter følger flere av spillerne våre med fire og tre mål, sier Jørgensen til Trønderbladet.

I helga avgjøres det

Til helga kan Melhus-juniorene avgjøre det hele selv og bli seriemestere. På tre dager skal guttene spille to svært viktige kamper. Fredag klokken 20.00 kommer Byåsen TF 2 til Gruva, mens søndag til samme tid får de besøk av Freidig. Sistnevnte lag topper tabellen med tre poeng mer enn Melhus. De har for øvrig spilt én kamp mer, så helgas kamp blir seriefinale.

– Målet laget satte seg på møtet i vinter var å vinne 1. divisjon. Det er et realistisk mål i forhold til spillergruppa vår, og alle mente at det skulle være innenfor rekkevidden. I fjor var vi bare ett mål unna å kvalifisere oss til 0. Divisjon, den høyeste divisjonen i Trøndelag for G19, forteller han.

Selv om laget har en talentfull tropp og flere spennende spillere, har de trent hardt i flere måneder for å komme opp på nivået de er i dag. Resultatene har ikke kommet av seg selv.

– Vi liker å spille offensiv og underholdende fotball. Vi ønsker å spille via midtbane og ut mot vingene, som enten kan angripe målet eller slå innlegg på spiss. Denne offensive fotballen har vi spilt i flere år, og det er grunnen til at vi har scoret så mye mål denne sesongen, samtidig som vi har sluppet inn svært få, sier Jørgensen.

Lite tid til feiring

– Bortsett fra å trene, hvorfor tror du at dere har blitt så gode?

–Vi har en fantastisk kjerne i laget, og de fleste av oss har spilt sammen siden starten i 1. klasse. Vi har også en utrolig fin foreldregruppe og et trenerteam som danner et godt læringsgrunnlag og motivasjon for guttene. Selv om seriøsiteten har blitt høyere de siste årene, har vi vært flinke til å holde på verdiene våre slik de alltid har vært, med masse humor og vennskap, mener melhusbyggen.

Hvis melhusguttene vinner avdelinga blir det ikke mye tid til feiring.

– Det vil feires med trening dagen derpå. Sesongen er jo ikke over. Vi har både Skandia Cup og Norway Cup i vente, sier Jørgensen.

Juniorspillerne følger naturligvis med på herrelaget til Melhus, som den siste tiden har vist gode takter i 3. divisjon.

– Flere av våre spillere har potensial til å ta steget opp til A-laget. Det er et godt lag, så det vil naturligvis bli vanskelig å bli en fast del av laget. Men Vetle Tokstad har tatt steget opp og trener fast med A-laget, samtidig som han spiller kamper for oss. Det vil forhåpentligvis bli flere som får sjansen fremover, forteller han.