Marie og Ane debuterer for Byåsen Håndball Elite

Melhusjentene er med i troppen som spiller oppkjøringskamp mot Charlottenlund SK på Orkanger i helga.

Marie Rokkones Hansen og Ane Bagøien Hjulstad i treningstøyet til Melhus/Gimse. I helga skal de spille i Byåsen-drakta.   Foto: Arkivfoto

Sport

Som Trønderbladet tidligere har skrevet er melhusjentene Marie Rokkones Hansen og Ane Bagøien Hjulstad klar for Byåsen Håndball.

De tidligere Melhus/Gimse-spillerne skal i hovedsak spille for Byåsen Håndball Bredde i 2. divisjon, men kommer til å ha mye av treningshverdagen sin i Byåsen Håndball Elite.


Marie Hansen går til Byåsen Håndball

17-åringen fra Melhus/Gimse får følge av lagvenninne Ane Hjulstad Bagøien.

 

Debuterer mot Charlottenlund SK

I helga kan begge få sin debut for førstelaget til en av Norges største håndballklubber. De er med i troppen som spiller oppkjøringskamp mot Charlottenlund SK (1. divisjon) i Orklahallen lørdag klokka 16.30.

– Roger Kvannli (trener Byåsen Håndball Elite, journ. anm.) bekrefter at de begge får spilletid i helga, sier Asgeir Hatlen i Byåsenakademiet til Trønderbladet.

– Det hadde vært kjempeartig om folk fra Melhus tok turen til Orkanger for å se Marie og Ane spille. Det er ikke mange håndballspillere som tar på seg Byåsen-trøya i løpet av karrieren. Det er noe å være stolt av, fortsetter Hatlen, som kommer fra Lundamo.

Rokkones Hansen og Bagøien Hjulstad skal også bidra som trenere på håndballcampen til Byåsenakademiet på samme sted.

Kan motivere andre

Hatlen håper de to jentene kan motivere andre yngre spillere i Melhus til å se at hardt arbeid lønner seg.

– Det som kjennetegner Marie og Ane er at de har en ekstrem utviklingsvilje og er dedikerte og konsentrerte i treningsarbeidet. Nå begynner det virkelig å vises, skryter han.

Hatlen vil også gi en klapp på skuldra til Melhus/Gimse-trener Jan Erik Wiedemann.

– Han har sørget for at laget har fått et litt annet treningsregime. Spillerne har et bra opplegg rundt seg og har mye fysisk trening, sier lundamobyggen.


Marie debuterte med seier

Melhusspilleren Marie Rokkones Hansen og Norge vant mot Danmark i Ungarn.