Til helga reiser håndballguttene på Melhus/Gimse 16 år til Sandefjord for å spille NM i beachhåndball. Norgesmesterskapet avholdes for jenter og gutter i klassene 16 år, 18 år og senior.

– Etter at vi vant Bringserien hadde vi lyst til å prøve noe nytt, og da var det noen som foreslo beachhåndball. Det blir en fin avslutning på sesongen, sier trener Asle Hårsaker til Trønderbladet.

– Utfordrende å spille på sand

For å sette seg inn i reglene til den noe ukjente sporten, har laget to treningsøkter før de reiser sørover på fredag. Tirsdag hadde de ei økt på sandvolleyballbanen utenfor Melhus videregående skole. Med seg som trener hadde de Kristin Nordtiller, som har erfaring fra beachhåndball.

Torsdag skal de ha siste trening før avreise. Da skal Kolstad-spiller Roar Forbord lære bort noen triks. Han har også spilt beachhåndball tidligere.

– Det er mange elementer i sporten som er spennende. Noen mål teller for eksempel dobbelt og man gjør flere bytter i løpet av kampen. Det er utfordrende å spille på sand. Man bruker kroppen på en helt annen måte, forteller Hårsaker.

– Tar det som en sosial tur

Ti av 14 spillere på Melhus/Gimse G16 deltar i norgesmesterskapet til helga. Laget spiller tre innledende kamper på lørdag, før de eventuelt går videre til sluttspill.

– Vi tar det som en sosial tur og har ingen målsetting i mesterskapet. Vi håper å få en fin helg i Sandefjord, sier håndball-treneren.