Melhus/Gimse G16 deltar på NM i beachhåndball

Håndballguttene tar turen til Sandefjord først og fremst som en sosial happening.
Sport

Til helga reiser håndballguttene på Melhus/Gimse 16 år til Sandefjord for å spille NM i beachhåndball. Norgesmesterskapet avholdes for jenter og gutter i klassene 16 år, 18 år og senior.

– Etter at vi vant Bringserien hadde vi lyst til å prøve noe nytt, og da var det noen som foreslo beachhåndball. Det blir en fin avslutning på sesongen, sier trener Asle Hårsaker til Trønderbladet.


– Guttene fortjener å se at treneren lider litt

Denne uka fikk håndballtrener Asle Hårsaker en litt tyngre reise til trening enn normalt.

 

– Utfordrende å spille på sand

For å sette seg inn i reglene til den noe ukjente sporten, har laget to treningsøkter før de reiser sørover på fredag. Tirsdag hadde de ei økt på sandvolleyballbanen utenfor Melhus videregående skole. Med seg som trener hadde de Kristin Nordtiller, som har erfaring fra beachhåndball.

Torsdag skal de ha siste trening før avreise. Da skal Kolstad-spiller Roar Forbord lære bort noen triks. Han har også spilt beachhåndball tidligere.

– Det er mange elementer i sporten som er spennende. Noen mål teller for eksempel dobbelt og man gjør flere bytter i løpet av kampen. Det er utfordrende å spille på sand. Man bruker kroppen på en helt annen måte, forteller Hårsaker.


Nådde det store målet - nå må de ofre håret

Hårklipperen skal stilles inn på fem millimeter når spillerne på Melhus/Gimse gutter 16 år skal markere at de vant Bringserien.

 

– Tar det som en sosial tur

Ti av 14 spillere på Melhus/Gimse G16 deltar i norgesmesterskapet til helga. Laget spiller tre innledende kamper på lørdag, før de eventuelt går videre til sluttspill.

– Vi tar det som en sosial tur og har ingen målsetting i mesterskapet. Vi håper å få en fin helg i Sandefjord, sier håndball-treneren.


Melhus/Gimse videre til sluttspillet i Bringserien

Hårsaker vant trenerduellen mot TV 2s håndballekspert

16-åringene fra Melhus har vunnet ti av elleve kamper i den nasjonale håndballserien.