Caroline Graham Hansen gikk i bakken etter 22 minutter, fikk straffespark og satte selv inn kampens mål. Norge slo Irland 1-0, den andre seieren mot irene på få dager, og plutselig kan alt skje i VM-gruppa igjen.

Med to runder igjen er dermed Ingrid Syrstad Engen og Norge ett poeng bak Nederland, som møter Slovaka senere tirsdag kveld. Slovakia er også Norges motstander 31. august. Dersom Norge og Nederland gjør det like godt mot dem, venter gruppefinale i Oslo i siste runde.

Drømmer om VM

Nederland slo Norge 1-0 på hjemmebane 24. oktober i fjor og har hele veien ledet an i kampen om 1.plassen i gruppa, som gir direkteplass til mesterskapet i Frankrike neste sommer. Andreplassen kan få play-off dersom man er blant fire av de åtte beste toerne. Nå er det derimot gruppeseieren som er i fokus.

- Det å spille de store mesterskapene er selvfølgelig noe man drømmer om, sier Syrstad Engen til Trønderbladet.

Undervurderte ikke Irland

Melhus-jenta gjorde en sterk kamp mot Irland tirsdag kveld. Midtbanespilleren brøt en god del og gjorde få feil på en ellers grå norsk dag. Visst hadde Norge mulighetene sine og burde vunnet mer, men man klarte aldri å underholde og punktere kampen hjemme i Stavanger.

Laget slo Irland 2-0 på bortebane fredag, etter to mål av Lisa Marie Utland. Syrstad Engen sa på forhånd at man ikke tok tre poeng for gitt mot samme motstander hjemme.

- Vi er flink på å ta lærdom av kampene og se på hvordan vi kan straffe dem enda mer. Det er ekstra motivasjon å spille på hjemmebane foran norske fans, så det tror jeg går veldig bra, sa Syrstad Engen før kampen.

VM er målet

Så spørs det å se om Lillestrøm-spilleren får oppleve jentedrømmen og dra til Frankrike om ganske nøyaktig ett år.

- Det er et stykke frem dit enda, så akkurat nå tenker jeg å bidra mest mulig i en VM-kvalik. Hvis vi kommer oss gjennom den, gir det mange muligheter om man kommer seg med på et lag som spiller VM. Det å vise seg frem på en slik arena, er selvfølgelig et mål, sier Syrstad Engen.

- Men nå må vi først, sammen med laget, komme seg dit, slår hun fast.