For tredje året på rad tilbyr Støren Cykleklubb trimposter for syklister. Klubben har satt ut i alt åtte trimposter, fire på Hovin og fire på Støren.

- Intensjonen vår var opprinnelig å lage treningsmål for medlemmene i klubben, men det er fullt mulig for alle andre å søke opp kassene også, sier leder Knut Atle Stene Andersen i Støren Cykleklubb til Trønderbladet.

I fjor hadde trimpostene totalt rundt 150 besøk. Dette antallet er sykkelklubben fornøyd med, selv om de gjerne skulle sett at enda flere tok i bruk tilbudet.

Variert vanskelighetsgrad

Turene skal være gjennomførbare for de fleste, uavhengig av form, men flere av postene er med hensikt satt ut på steder som er litt tøffere å nå.

- Hele poenget er at folk skal jobbe litt ekstra for å ta seg til postene. Det er bare bra at man kjenner litt mer enn vanlig hvilepuls når man er ute og beveger seg, forteller Stene Andersen.

En av de mest krevende kassene å nå er plassert på stolpen for tursti opp til Varfjellet på Støren. Tilkomst fra Moøya er via Soknesmoen og opp Flatreitan. Veien er kupert og til dels bratt.

Ønsker man en lettere trasé kan man for eksempel ta posten på Follstad på Støren. Trimkassen er plassert på et uthus ovenfor Foldstadmoen.

- I fjor fikk vi tilbakemeldinger på at flere av postene var i enkleste laget, så derfor har vi gjort det litt mer krevende i år, sier lederen i sykkelklubben.

Oversikt over alle trimpostene finner du på hjemmesiden til Støren Cykleklubb.

Knut Atle Stene Andersen er leder i Støren Cykleklubb. Foto: Arkivfoto

Unikt trimtilbud

I høst vil de med navnet sitt skrevet flest ganger i bøkene i kassene få utmerkelser i form av diverse premier. Postene som er mest krevende vil også gi ekstra poeng.

- Likevel er hovedpremien at man kommer seg ut og får opp pulsen. Jeg håper folk føler at de kan strekke seg litt lengre når man har en trimkasse som målet for turen, forteller Stene Andersen.

- Å finne trimposter fra sykkelsetet er kanskje ikke et tilbud man finner over alt?

- Nei, jeg har ikke registrert at tilbudet finnes andre steder. Verken Trondheim eller Orkanger har det, så sånn sett er det ganske unikt, sier han.