Enkelte travhester gjør det bedre under sal enn foran sulky. Todays Shotgun, som trenes av Marianne Landsem på Hovin, er en slik hest. Mandag kom seier nummer to i år, med dyktige Amanda Robertsen på ryggen.

Robertsen er trønder bosatt i Oslo, men gjør det skarpt på Leangen både som kusk og rytter.

Åpent løp

Fagpressen hadde vurdert løpet som åpent på forhånd. Spillerne hadde god tro på Garfieldz Prinze, men rytteren Kristine Kvasnes lå lavt, noe som viste seg å være riktig.

Startraske Todays Shotgun sto i springspor på tillegg og var å finne som andrehest allerede før den første svingen. Etter hvert gikk den fram og la press på lederen Creek’s Dina, som forsvarte seg godt og lenge. Men mot mål gled åtteåringen fra Hovin ubønnhørlig fra og tok en sikker seier.

Ledet hver meter

- Den gjorde et kjempefint løp. Det lå i kortene å kjøre foran i dag, uttalte Thomas Mjøen etter å ha kjørt først i mål med trondheimstraveren Eros Barsk i et sprintløp for amatørkusker.

Fireåringen gled rett til tet. Underveis fikk den knallhardt press av Blue Shining Light og Ragnar Fremstad, som aldri klarte å overta ledelsen.  Sistnevnte fikk smake et løp i dødens på oppløpet og sakket akterut. Eros Barsk holdt koken ypperlig og vant med solid margin til andrehesten.

Det var tredje gang Thomas Mjøen vant med Eros Barsk.