Sensasjonell andreplass i Oslo Grand Prix

Noralf Pallin Brækken kjørte med verdensstjerner på Bjerkebanen søndag.

Noralf P. Brækken kjørte Oslo Grand Prix for sjette gang. Arkivfoto: Thomas Olsen.  Foto: Thomas Olsen, TB

Urlo dei Venti og Enrico Bellei vant VG Oslo Grand Prix søndag 10. juni 2018. Foto: Eirik Stenhaug / NTB scanpix. 

Sport

Noralf P. Brækken fra Melhus kjørte et drømmeløp med sin store stjerne Evil Enok M.E. På målstreken var femåringen nummer to i kamp med et knippe verdensstjerner. Oslo Grand Prix er Norges største internasjonale travløp, og Noralf var kun én av to nordmenn til start.

Andreplassen til ekvipasjen fra Melhus var verdt ikke mindre enn 750.000 kroner.

– Jeg har hatt tro på hesten min hele tiden. Han er matchet hardt, men det må han for å bli bedre. Jeg tror definitivt at det skal være mye å gå på, og jeg tror han kan bli riktig god neste sesong, sa Brækken, som kjørte Oslo Grand Prix for sjette gang.

Startet fra tiendespor

– Denne annenplassen setter jeg svært høyt. Han hadde full fart i mål, og det er ekstra stort siden det er mine sønner og ekskone som er med og eier hesten, tilføyde han.

Ingen levnet Evil Enok M.E. en eneste sjanse fra et vanskelig tiendespor søndag. Brækken motbeviste skeptikerne.

Den italienske supertraveren Urlo Dei Venti lekte med rivalene og ledet hver meter av Oslo Grand Prix søndag. Med Enrico Bellei i sulkyen sikret Urlo Dei Venti seg seierssjekken på 1,5 millioner norske kroner.

Den italienske stjernen, som fikk startplass i Oslo Grand Prix etter seier i storløpene Gran Premio Lotteria og Prix du Luxembourg tidligere i år, åpnet lynraskt bak bilen og tok teten.

Derfra var hesten en klasse bedre enn alle sine konkurrenter. Ut i oppløpet fikk den mange meter på forfølgerne og kom alene til mål.

Favoritten borte på direkten

Den store forhåndsfavoritten Twister Bi galopperte inn i den første svingen og ble disket. Twister Bi var også regjerende mester i Oslo Grand Prix.

Urlo Dei Venti er fem år gammel og hadde løpt inn 7,6 millioner kroner før den kom til Oslo. Nå har han mer enn ni millioner kroner på konto.

Norges andre deltaker, Cokstile, var sjanseløs og endte helt sist på Bjerke søndag. Også deltakelsen i Elitloppet endte i skuffelse for traveren som trenes av Jan Kristian Waaler.

(©NTB)