– Nå er vi ordentlig gode, sier Melhus-trener Tore Havdal til Trønderbladet etter at laget tok sin tredje strake seier da Tynset ble slått 4-2 på deres heimebane lørdag ettermiddag. Formspiss Geir Holthe noterte seg for to nye scoringer.

Melhus slet lenge med å avgjøre kampene til sin fordel, men etter fem strake uavgjortkamper innledningsvis og et hjemmetap mot Kolstad har nå laget tre strake seire i 3. divisjon. Etter lørdagens sterke 4-2 seier borte over Tynset på gresset på Nytrømoen, ligger laget på en småpen 5. plass på tabellen med 14 poeng.

– Nå er vi skikkelig gode. Jeg synes vi leverer nok en solid kamp i dag og vinner fortjent. Vi tar ledelsen tidlig og har full kontroll på stillingen 3-1, men en feil av oss fører til at vi går til pause på stillingen 3-2, forteller trener Havdal på telefon på vei hjem fra Tynset.

Dobbel Holthe

Geir Holthe fulgte opp forrige helgs to scoringer i 3-1 seieren over Orkla med to nye nettkjenninger i dag, før Håkon Lund ga laget ledelsen 3-1 på Tynset.

– Det ene målet til Geir er en skikkelig klassescoring der han avslutter på hel volley etter et nydelig innlegg av Basem Issa der Geir står på bakerste og klinker til. Vi har faktisk trent på akkurat dette tidligere i uka. Veldig gøy å se at det lykkes i kamp også, sier Havdal.

Holthe har nå scoret fire mål på de to siste kampene for Melhus.

– Alle de tre i angrepstrioen vår leverer en kjempekamp, berømmer treneren.

Spikeren i kista kom først på overtid:

– En kjempekontring av oss der innbytterne ligger bak. Martin Kusslid setter på storfarten og serverer Roy Gunnar Pedersen som starter på egen femmeter og fullfører helt oppi angrepet der han får æren av å avgjøre kampen med sin 4-2 scoring. Nå er det god stemning i bussen på vei hjem, forsikrer Havdal etter lagets tredje trepoenger på kort tid.

Behersket gresset

– Vi kom godt forberedt til dette ettersom vi har trent på gress hele uka. Det så ut som gutta trivdes med å spille på gress og hadde ingen problemer med underlaget, sier Havdal.

Og nå har dere begynt å vinne de jevne kampene også?

– Ja. Vi har jobbet en del med akkurat det. Tidligere så ble vi lett litt baktunge og feige. Vi var heldige som slo Tillerbyen. Da holdt vi på å gå i den «gamle fella» igjen, men både mot Orkla og nå i dag mot Tynset har vi greid å fortsette med vårt eget spill og skape sjanser og ikke være så redd for ledelsen. Nå er selvtilliten en helt annen, beskriver han.

Ut med skade

Det eneste skåret i Melhus-gleden lørdag var at midtbanespiller Ole Gunnar Øien måtte forlate banen i 1. omgang med skade.

– Ole Gunnar fikk en kjenning i 1. omgang, så vi tok ingen sjanser og måtte ta han av og erstattet han med Samim Meskinyar. Vi vet foreløpig ikke omfanget av skaden og hvor lenge han blir borte, informerer Havdal.

Neste kamp for Verdal er hjemme mot Verdal førstkommende lørdag. Til den kampen er også Roar Strand tilbake igjen. 48-åringen sto over lørdagens Tynset-tur for å spille showkamp mot Brasil med gamle landslagskollegaer i Oslo lørdag kveld.

Laget (4-3-3): Adrian Husby – Petter Borgen, Eirik Ramlo, Mats Olav Olsen, Kim Roger Laugsand – Håkon Lund, Martin Nilsen, Ole Gunnar Øien (Samim Meskinyar 32 min.) – Sindre Ohrstrand (Roy Gunnar Pedersen 81 min.), Geir Holthe, Basem Issa (Martin Kusslid 90 min.).

Øvrige resultater lørdag:

Steinkjer – Gjøvik-Lyn 1-2

Orkla – Kolstad 1-3

Byåsen – Løten 7-1

Verdal – Rosenborg 2 2-1

Ottestad – Tillerbyen 1-3

Levanger 2 – Brumunddal 2-3

Av: Inge Grytbak