Varmt på fotballcup

Selma dukket håret under mellom kampene på lørdag.
Sport

Årets GFK-cup på Lundamo ble en nydelig dag ute i sola, både for barn og foreldre. De yngste var i ilden på lørdag, og søndag blir det cupspill for de største. Gradestokken gikk over 20 før kampene avsluttet.

– Klok av skade fra i fjor laget vi god plass i restauranten på skolen, men der har det nesten ikke vært folk, sier cupleder Magne Lundemo.

I mat-teltet ute var det derimot kø av folk som ville kjøpe forfriskninger. GFK-cupen satser spesielt på sunne matvarer, og sjokoladekake og brus selges ikke.

Vatn til avkjøling

Det sto bøtter med vatn flere steder på kunstgressbanen. Der gikk det an å avkjøle seg, noe Selma Karaaslan og de andre jentene på Melhus-laget benyttet seg av. De stilte lag i jenter 11 år, men hadde flere yngre med på laget, hele tre årganger.

– Det er artig å spille, men ganske varmt, sa Selma etter den første kampen, og da det sto det ennå to igjen på lørdag.

116 lag deltok på årets GFK-cup. Fotballturneringa har sin historie 30 år tilbake i tida, da den het Lundamo cup. Nå arrangeres den av Gauldal fotballklubb, som ble stiftet i 2015, som et eget lag for spillere fra Flå, Lundamo og Hovin. Fotballklubben har 53 lag til sammen, og hele 37 deltok på den lokale cupen.

– Ellers har vi lag fra Ranheim i nord til Oppdal i sør, forteller cupleder Magne Lundemo.

Et stykke unna rekorden

Rekorden for antall lag i cupen på Lundamo er 170. Lundemo sier det er stor konkurranse om fotballspillerne, og godt utvalg i cuper å dra på. Men han er godt fornøgd med deltakelsen, særlig når han tenker på at det er nærmere 1.000 barn og unge som samles på Lundamo i helga for å spille fotball.

De yngste er bare seks år. Lundemo gleder seg til at et nytt kull med 6-åringer dukker opp i GFK til høsten.

– Andre klubber blir ofte nevnt som de største i kommunen, men vi får 380 spillere til høsten, og nøler ikke med å kalle oss størst i Melhus, smiler Lundemo.


– Har holdt ut lenge takket være god dugnadsånd

Leik Cup for 25. gang på Korsvegen