Kristiansund-profilen fra Melhus ble kalt "arrogant trønder" av Norges kanskje største fotballprofil.

Lørdag spilles et av de største kampene i Midt-Norge, når Kristiansund tar imot Molde i Eliteserien for andre gang. Forholdet mellom naboene på Nordvestlandet har alltid vært litt betent og det ble ikke bedre etter sykehusdebatten som gjorde at nordmørsbyen mistet sykehuset sitt.

Midt oppi alt dette spiller Torgil Gjertsen, når lagene tar avspark i Kristiansund klokken 18 på lørdag.

– Det betyr mye for mange. Til vanlig betyr det mye for oss som spiller, men nå betyr det veldig mye for hele Kristiansund. Det er mye stolthet og historie bak, så det merkes at folk er ekstra tent. Mange har vært innom på trening hele uka, sier Gjertsen til Trønderbladet dagen før kamp.

– Skal ikke like Molde

Han var ikke med da lagene åpnet fjorårssesongen med åpningskampen, tidenes første eliteseriekamp på Kristiansund stadion. Fredrik Brustad ødela festen for nordmøringene med å bli matchvinner i 1-0-seieren, men på høsten fikk KBK sin hevn. Gjertsen var med da Daouda Bamba ble matchvinner på Aker stadion to runder før slutt. KBK vant 1-0, kampen som sikret Rosenborg seriegull igjen, og som bidro sterkt i at laget beholdt plassen i Eliteserien.

Gode minner for Gjertsen, som enda ikke er der at han vil si at han hater Molde.

– Jeg er nok ikke helt der enda. Jeg er jo trønder, så det hjertet sier jo at man i hvert fall ikke skal like Molde!

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær misliker nok ikke Gjertsen han heller, men lot seg provosere da melhusbyggen i mai ble sitert på en spøk mot Molde. Kristiansund-profilen hadde på trening spøkefullt spurt noen hvem Molde fikk som motstander i cupen, etter at romsdalingene hadde røket ut for 2.-divisjonsklubben Brattvåg i andre runde.

Ble kalt arrogant av Solskjær

Det lille stikket provoserte faktisk den tidligere Manchester United-storscoreren.

– Hovmod står for fall, og det er veldig ulikt KBK å være cocky. Kristiansund trenger ikke flere arrogante trøndere på laget, sa kristiansunder og Molde-trener Solskjær til Romsdals Budstikke.

Saken ble blåst opp i avisene. Det er lett å se for seg at Gjertsen syns det er teit. Kristiansund-avisa Tidens Krav, som publiserte det lille stikket mot Molde, fikk ikke intervju med Gjertsen før Molde-kampen.

– Jeg har vel sagt mitt i den saken, men jeg kjenner meg ikke helt igjen i alt han sier. Det er nå sånn det er, sier Gjertsen og legger til:

– Kan bli kjedelig å være MFK-spiller

– Arrogant trønder er vel mer enn vanlig trønder, tenker jeg. Det er sånn vi er, flirer han.

Gjertsen har sluppet å måtte beklage seg overfor Norges største fotballprofil, som bor få kilometer fra stadion der slaget om Nordvestlandet utspilles lørdag. Det kommer til å smelle og bli fylt av temperatur. Men det kan fort bli en stygg fotballkamp uten altfor mange målsjanser. I fjor ble det altså to mål på to kamper.

– Jeg tipper det blir mye av det samme fra starten av. Vi må bruke det vi er gode på og det er energi og det å springe mye. Ødelegge spillet deres, spille på oss selvtillit og få med oss publikum. Da kan det bli kjedelig å være Molde-spiller, sier Gjertsen.

– Deilig at alle forventningene er på dem

Presset mener Gjertsen er på gjestene fra Romsdal.

– Vi har snakket mye om det. Alt presset er på dem, alle forventer at de skal kjøre over oss. Det er et storlag vi møter og vi er der vi har. Det er deilig at alle forventningene er på Molde, sier han.

For etter et par gode resultater før landslagspausen, har Kristiansund absolutt gjennomført en godkjent vårsesong til nå.

– Vi følte vi kunne hentet mer, men alt sett under ett har det vært greit. Vi har tatt 16 poeng til nå og ligger der vi kunne tippet vi skulle ligge da vi så på terminlista for noen måneder siden, sier Gjertsen.

– Hundre prosent klar

Så spørs det å se hvordan det går lørdag og om Gjertsen endelig slipper unna skadene som har satt ham ut av fem kamper så langt denne sesongen. Han er i hvert fall klar for kamp nå.

– Jeg har trent bra over en lengre periode, så det er bra. Det har vært noen skader i vår, men nå er jeg hundre prosent, sier Kristiansund-profilen.

– Hvordan lader du opp til storkamp mot Molde?

– Jeg har et veldig avslappet forhold til det, jeg tenker ikke så mye på kampen før i tretiden før kamp. Det er viktigere å koble av og gjøre det man bruker og hente inn energien man trenger, sier Gjertsen.

Av Marius Dahl