Dropper Melhus-kamp for å spille mot Brasil

Roar Strand velger showkamp foran Tynset-kamp med lagkameratene.

Roar Strand fikk naturligvis fri fra Melhus-laget for å spille showkamp mot Brasil. Arkivfoto: Marius Dahl. 

Sport

Lørdag ettermiddag møter Melhus Tynset på bortebane i 3.-divisjon. Det blir altså uten fotballegenden, som bytter ut motstandere som Henning Røe og Jo Streitlien med Roberto Carlos og Ronaldo. Han skal nemlig spille Omkampen, altså showkampen mellom Norge og Brasil.

23. juni er det nøyaktig tjue år siden Drillos Norge slo brasilianerne og tok seg til åttendedelsfinalen i Frankrike-VM. Stort sett alle på begge lag er med når lagene igjen møtes på lørdag, på Ullevaal stadion. Blant unntakene er Ole Gunnar Solskjær, som trener Molde mot Torgil Gjertsens Kristiansund. Strand, som spilte første omgang i den berømte kampen, fikk derimot fri fra 3.-divisjon.

– Dette har vært bestemt i nesten ett år, sier Strand til Trønderbladet.

Husker ikke straffesparket

På sedvanlig vis bruker ikke den godt meritterte Melhus-spilleren de store ordene, annet enn at han gleder seg til å spille kampen mot de brasilianske storspillerne. Selve kvelden i Marseille husker han lite av.

– Jeg husker jo noen dueller og at jeg spilte, men når man er i kampmodus, husker man ikke så mye. Man husker mer når man er tilskuer, slår Strand fast.

Likevel husker han ikke det avgjørende straffesparket til Kjetil Rekdal i det 87. minutt, noen minutter etter at Tore André Flo hadde utlignet Bebetos ledermål. Strand var byttet ut og satt på benken da Rekdal skulle sende Norge til åttendedelsfinalen. Nervene var i helspenn blant det norske folk. Norge måtte vinne.

– Jeg husker det faktisk ikke, men jeg tror ikke jeg turte å se straffen, sier Strand lattermildt.

Strand eneste aktive?

Rekdal var kald som en fisk og avgjorde til 2–1. Det beskriver Strand som et slags karrierehøydepunkt, selv om 48-åringen har vært med å slått ut Milan og Dortmund av Champions League med hans kjære Rosenborg. Samt slått Real Madrid, vunnet 16 seriemesterskap, fire cupgull og ikke minst rykket opp med Melhus to ganger.

– Når man er med å slå Brasil og gå videre i VM, må det være høydepunktet, sier fotballegenden.

Lørdag venter altså showkampen, der Strand mener det viktigste er å kose seg. Men han mener ikke Norge nødvendigvis er favoritter. Strand er – kanskje den eneste – attpåtil aktiv fremdeles. Sånn sett burde han dominere. Eksempelvis var han banens gigant da Rosenborg feiret sitt eget 100-årsjubileum med showkamp i fjor.

– Jeg forventer vel ikke å bli banens beste. Jeg vet ikke, men jeg vil vel tro noen av brasilianerne fremdeles spiller fotball, undrer Strand.

Ikke fått begrensninger fra Melhus

Så spørs det hvordan det går med Melhus på Tynset, etter at svartstripene har vunnet to strake kamper. Og ikke minst om de får tilbake en skadet spiller fra "landslagsoppdrag". Strand avkrefter nemlig at han har med seg begrensninger på spilletid fra trenerteamet.

– He, he, jeg har ikke hørt noe om det, nei, sier Melhus-spilleren.

Av Marius Dahl