Kun det formelle gjenstår før håndballspiller Marie Rokkones Hansen (17) på Melhus/Gimse skriver under en kontrakt med en av Norges beste klubber, Byåsen Håndball. Dette bekrefter hovedpersonen selv overfor Trønderbladet.

– Overgangen skal være klar i løpet av to uker. Nå får jeg muligheten til å trene med et elitelag og spille i Lerøyserien. Jeg kjenner også mange av spillerne på laget fra før av, og det gjør det lettere å bytte klubb. Jeg tror dette blir veldig bra, sier Rokkones Hansen.

Får trene med Byåsen Elite

17-åringer skal spille for Byåsen Håndball Bredde i 2. divisjon, men kommer til å ha treningshverdagen sin i Byåsen Håndball Elite.

– Det handler om å få matching på trening og få kjenne litt på nivået som jeg til slutt ønsker å være en del av, forteller hun.

– Hva tenker du om å få muligheten på førstelaget til Byåsen?

– Det må jeg nesten se an utover sesongen og hvordan jeg utvikler meg. Men det er klart jeg tar muligheten hvis den kommer, sier Rokkones Hansen, som går andreåret på idrettsfag på Heimdal Videregående skole.

Takker Melhus/Gimse og Wiedemann

Melhusjenta vil takke Melhus/Gimse og trener Jan Erik Wiedemann for utviklingen hun har hatt på håndballbanen.

– Jan Erik og hele miljøet i klubben har sørget for at jeg har utviklet meg masse i løpet av de siste årene. Det blir trist å forlate gjengen, forteller hun.

Rokkones Hansen er også innkalt i troppen til ungdomslandslaget som skal spille firenasjonersturnering i Romania 20. – 26. juni.

– Det tror jeg blir spennende. Jeg var jo med på runden i Ungarn også. Nivået er veldig bra og vi møter mange gode lag. Siden jeg var liten har drømmen vært A-landslaget, så det er det jeg jobber for, sier håndballtalentet, som fyller 18 år i oktober.

– Fysisk klar for nivået

Byåsen-trener Roger Kvannli er glad for å få Rokkones Hansen med på laget og begrunner overgangen.

– Det handler om Maries talent. Hun er venstrehendt og har et stort treningstalent, noe som er veldig viktig. Vi ser potensialet og ønsker å utvikle henne i enda større grad, forklarer Byåsen-sjefen.

– Det viktigste er at hun er fysisk klar for dette nivået. Melhus/Gimse har gjort en god jobb med henne de siste årene, fortsetter han.

– Hvor langt kan hun nå?

– Marie kan bli så god som hun selv vil. Men som et ungt talent er det et godt stykke arbeid som må gjøres, presiserer Kvannli.

NYSJEFEN: Roger Kvannli (i midten) var assistenten til Arne Högdahl før han tok over trenerjobben i Byåsen Håndball Elite. Her fra cupkampen mot Melhus/Gimse i fjor. Foto: Thomas Olsen

– Det er dette vi jobber for

Jan Erik Wiedemann er selvfølgelig glad på Rokkones Hansen sine vegne.

– Dette blir spennende for Marie, og det er riktig å ta steget nå. Hun kan komme seg litt ut av komfortsonen og jobbe seg inn på et nytt lag. Etter hvert kan hun kanskje få litt spilletid på elitelaget også, sier treneren.

For to år siden laget Melhus/Gimse en treårsplan der de hadde som mål å rykke opp til 2. divisjon og utvikle spillere til Byåsen og til aldersbestemte landslag.

– Nå får vi en bekreftelse på at vi gjør en god jobb. Vi har et miljø med unge spillere som trener mye og som ikke blir skadet. Det er det som er målet vårt. Når man jobber med yngre utøvere må man bygge opp fysikken først, forteller Wiedemann.

Det er ikke første gangen Melhus/Gimse-sjefen har vært med på å utvikle håndballspillere til et høyere nivå.

– Jeg har holdt på med dette i mange år, blant annet i Strindheim. Det er alltid litt vemodig å gi slipp på spillere, men jeg blir også litt stolt over å ha satt i gang utviklingen. Det er selvfølgelig en motivasjon, sier han.

LÆREMESTER: Melhus/Gimse-trener Jan Erik Wiedemann skal ha mye av æren for utviklingen til Marie R. Hansen. Foto: Thomas Olsen

Enda en lokal spiller til Byåsen Bredde

Håndballtreneren tror også Rokkones Hansen kan nå langt hvis hun fortsetter med det harde arbeidet på treningsfeltet.

– Det kommer an på utviklingen de neste to-tre årene. Men hun spiller jo allerede på et av verdens beste landslag. Det er det som er så bra med håndballen i Norge. Klarer man å være med på landslaget, åpner det seg muligheter for både OL- og VM-gull, mener han.

Wiedemann opplyser at Melhus/Gimse-spiller Ane Hjulstad Bagøien også har meldt overgang til Byåsen Håndball bredde.

– Ane skal som Marie prøve å jobbe seg oppover samme vei. Hun var en meget dyktig spiller for oss i fjor. Det er klart vi kommer til å merke at to så sentrale spillere forsvinner, sier han.

OGSÅ TIL BYÅSEN: Melhus/Gimse-spiller Ane Hjulstad Bagøien slår følge med Marie Rokkones Hansen til Byåsen Håndball bredde. Foto: Thomas Olsen