Til helga er det klart for GFK Cup på Lundamo. Det er andre året at Gauldal Fotballklubb arrangerer den tradisjonsrike fotballcupen for barn fra seks år og oppover til 14 år. Tidligere het turneringen Lundamo Cup og ble arrangert av Lundamo Idrettslag.

I fjor deltok over 140 lag på fotballturneringen. Årets påmelding er litt lavere og 116 lag er ventet til Lundamo Arena.

- Jeg tror vi skal være fornøyd med årets påmelding. Det er hard konkurranse om arrangementene rundt omkring i distriktet, opplyser leder for GFK Cup, Magne Lundemo, til Trønderbladet.

Sunn profil i kiosken

Med over 100 lag kommer det nærmere tusen spillere til sammen. Lundemo forteller at de venter lag fra Ranheim i nord til Oppdal i sør.

Ifølge Lundemo skal rundt 150 frivillige i klubben sørge for gjennomføringen av cupen. Et av stedene det vil være folk er i kiosken.

- Vi prøver å kjøre en sunn profil i kiosken. Vi har pølser og burgere, men eller går det i alternativer som er sunnere. Som Eat Move Sleep-ambassadørklubb er Gauldal FK forpliktet til dette, sier Lundemo, og legger til at de ikke kommer til å selge brus eller sjokoladekake.

Prøvde ny vri i fjor

I fjor prøvde Gauldal FK noe nytt, med å dele opp cupen på Lundamo og Hovin, og også tilby cup på ni- og elleverbane.

- Vi prøvde å satse litt større, men det var vanskelig å få påmelding til 16- og 17-årsklassene. I år velger vi å gå tilbake til det gamle konseptet, forteller han.

Værvarslet for helga ser svært lovende ut med oppholdsvær og over 20 grader på lørdag.