OG-karusellen i orientering blir stadig mer populær og arrangeres etter samme lest som de siste årene. Fem individuelle løp og stafett teller både i lagkampen og som individuell rangering.

I 2017 fikk Melhus karusell-pokalen til odel og eie etter tre napp. Dermed er det en helt «rein» pokal som det skal kjempes om i år. Nytt i år er at Børsa og Orkanger har slått seg sammen til ett lag i lagkampen.

Mange lokale løpere

Nybegynnerklassen er viktig for o-sportens framtid og 16 løpere stilte til start, hvor Melhus hadde ni løpere og Leik fem løpere.

Åse Høgsteggen fra Leik måtte se seg slått i gul løype av to lettløpte Melhus-rekrutter. Johannes Lerli og Sigurd Rønning er to av Melhus` yngre løpere som begynner å få taket på o-teknikken. Her var det tolv deltakere med de aller yngste og de aller eldste løperne.

I hvit løype var det snudd på hodet med dobbeltseier til Leik med Joar Arvid Krognes og Anne Kari Stubbsjøen. Kåre Onsøyen fra Melhus tok 3. plassen i løypa som hadde 16 løpere.

Grønn løype på cirka tre kilometer var også i år den største klassen med 18 løpere denne gangen. Her ble det enda en dobbeltseier til Leik med Line Sølberg og Svein Olav Åmot. Rolf Wærnes fra Børsa – Orkanger kom på tredjeplass. Her var det ei hel rekke med løpere som kom tett som hagel bak disse.

Melhus og Leik i lagkampen

Så fikk Melhus dobbeltseier i rød løype med Atle Pedersen og Stein Ivar Foss, tett fulgt av John Henry Hammer fra Børsa – Orkanger. Disse tre var godt framfor de andre i løypa på fire kilometer som hadde ti løpere.

Blå løype var den lengste med 5,5 kilometer. Den ble dominert av hjemmelaget med sju av ni løpere. Leiks nyervervet Oskar Andre holdt stor fart og slo til med seier. Ola Keiserås, også fra Leik, var knappe tre minutter etter på andreplass, mens den løperen som har flest topplasser de siste årene, Audun Bakk fra Melhus, hadde ikke dagen og ble klart slått.

I lagkampen ser det ut til at Melhus og Leik vil kjempe seg imellom i toppen. Børsa – Orkanger tok tredjeplassen denne gangen litt framfor Gaula. Melhus tok en knepen seier i første løp bare om lag 160 poeng framfor Leik. Det ligger kanskje an til en jevnere lagkamp  i år enn i fjor, der Melhus var nokså suveren. Om 14 dager er det ny dyst på Orkanger.