I helga gikk fotballturneringen Trollcup av stabelen på Øyer i Lillehammer med rundt 200 påmeldte lag. På plass på fotballcupen var alle de tre lagene til Melhus gutter 10 år. Gimse IL var også representert med ett guttelag i klassen over, 2007-årgangen.

Turneringens største vinnere ble Melhus G10 som stakk av med den gjeve Fair Play-prisen og en premie på 3.000 kroner.

- Det var kjempeartig. Guttene fortjente prisen. Det var kampverter på banene som hadde observert at Melhus-spillerne viste gode holdninger og var ærlige og ryddige med både med- og motspillere, sier trener Liv Randi Sira til Trønderbladet.

Har fokus på gode verdier

Sira forteller at de jobber med de gode verdiene både på trening og under kamp.

- Vi forteller guttene hva fair play er, men de blir dratt med inn i diskusjonen og legger premissene selv. Det er tydelig at vi gjør noe riktig når vi blir lagt merke til utenfor Melhus, sier en fornøyd trener.

Melhus Fotball har generelt fokus på gode verdier. Vennskap og inkludering er to stikkord som går igjen i arbeidet til klubben.

- For oss er det viktig å støtte opp under dette. Bak på draktene har spillerne slagordet «Æ e stolt» og vi har i tillegg egne sanger. Vi er ikke bare opptatt av å vinne kamper, vi skal også oppføre oss ordentlig når vi spiller kamper, forteller Sira.

- Gulrot for guttene

Hun synes det er bra at Trollcup belønner lag som viser gode holdninger.

- Det gjør det lettere for oss som klubb å motivere spillerne til å vise det. Jeg tror nok det er en gulrot for guttene. Da jeg startet som trener for fem år siden var det ikke like mye fokus på det, sier Sira.

Melhus gutter 10 år spiller til vanlig sjuer-fotball i serien. På Trollcup var det femmer-fotball. Under turneringen overnattet spillere, trenere og foreldre på en pensjonat i nærheten.

- Lørdag kveld fikk vi med oss finalen i Champions League på TV. Guttene var splittet i hvem de holdt med, men det var god stemning. Det er ikke alltid at forbildene deres viser gode holdninger, forteller hun og ler.