Med strålende sol og godt oppmøte var det ingen tvil om at det ble en drømmedag for Gimse-barna da Rosenborg tok turen til Brekkåsen tre dager før deres toppmøte med Brann på Lerkendal.

Det var nettopp oppladningen til den kampen som var grunnen til at Norges største klubb sendte tre spillere til Brekkåsen. Melhus er nemlig plukket ut som kommunen til å være denne kampens gjest i Rosenborg-konseptet «Trøndelag på kamp». Angrepsspiller Yann-Erik de Lanlay, suksesskjøpet Even Hovland og den danske ungdomslandslagsspilleren Jacob Rasmussen tok turen i finværet.

- Det er jo fantastisk. Vi var heldige med været også, smiler Rasmussen overfor Trønderbladet.

Av de tre var det nok 20 år gamle Rasmussen som imponerte mest med barna. Mannen med 34 aldersbestemte landskamper for Danmark ga alt, pratet og lo med de lokale barna. Kanskje ga han ekstra siden han med hundre prosent sikkerhet ikke spiller mot Brann.

Diskuterte med RBK-spilleren: – Det går ikke an!

- Jeg soner jo karantene, måtte Rasmussen innrømme for en ung gutt som ikke fikk med seg at Rasmussen ble utvist da Haugesund ble slått 2–1 på bortebane i helga.

En annen guttunge endte opp i en liten diskusjon med Rasmussen, da dansken ville vite hva favorittlaget til unggutten var.

- Han sa han holdt med Real Madrid, men han gikk jo i Barcelona-genser! Det går ikke an. Det er som å holde med Rosenborg og Molde, forklarte Rasmussen ivrig.

Nettopp Rasmussen spilte mot Kaja (10) og Filippa (10), som hadde en kjempedag på Brekkåsen. Selv om de ikke husket navnet hans ...

- Det var gøy å møte spillerne! Jeg spilte mot han danske ... jeg husker ikke hva han heter, sier Kaja.

- Veldig gøy å få autografer

Men legger til litt ros:

- Han var mye bedre enn oss! Han fintet og sentret, slår hun fast.

Venninna Filippa var enig.

- Det var veldig gøy å spille og få autografer. Jeg fikk autograf her, sier Filippa og peker på drakta.

Til vanlig spiller tiåringene naturligvis fotball for Gimse.

- Vi spiller litt overalt på banen, men jeg spiller mest midtbane, sier Filippa.

Fikk kjenne på pokalen

Det var ikke bare fotografering og fotballspilling med spillerne på agendaen. Noen kunne besøke lagets offisielle buss, kjøpe RBK-effekter eller skyte på mål. Speaker og tidligere RBK-stjerne Gøran Sørloth holdt publikum varm som speaker, mens noen sto i kø for å ta på den ekte seriemesterpokalen Rosenborg vant for 25. gang i fjor. La oss være ærlige – det er nok det nærmeste Brekkåsen kommer å få kjenne på seriemesterpokalen – på en stund.