Oppladningen ble ikke den aller beste, det oppsto trøbbel med sjekken og Mjøen måtte kjøre ut av banen og bytte den like før starten skulle gå. Slike ting kan være et forstyrrende element for noen. Men Villmira lot seg ikke affisere nevneverdig.

Den seks år gamle hoppa etter Moe Odin var i favorittsjiktet til tross for det lange tillegget. Spillerne hadde gjort henne til et andrevalg i V65, de husket nok hoppas meritter både fra tidligere i år og i fjor.

Ut av den første svingen ble Villmira sjenert til en kort galopp av Pave Jerkila som måtte over i feil gangart like foran. Etter det ble det en drøy tur ute i sporene, men inn mot den siste svingen var den sterke hoppa utvendig for lederduoen. På oppløpet var det først og fremst Hammerstjerna å slåss imot, men hoppa til Bjørn Garberg måtte gi tapt, og Villmira vant foran Krokstad Juvita. En sterk prestasjon av melhushoppa.

- Jeg trodde ikke på seier på forhånd, men hun er sterk og går til mål, uttalte Mjøen.

Tredje strake

Treåringen Storm Teddy sto med to seirer på rad på like mange starter før mandagens løp. Nå som tidligere var det Arve Sjoner som sto for tømmeføringen. Den trondheimseide treåringen var den yngste hesten i feltet, men hadde tjent såpass mange kroner at den sto på 20 meter tillegg.

Sjoner innledet som fjerdehest. Den posisjonen holdt han til midt på siste bortre langside, hvor angrepet ble satt inn. Skeie Knerten var hardeste opponent, og den ble også hesten å slå på oppløpet. Sjoners hest vant med en lengde til slutt.

Andre strake

Tor Arne Eggen kan vinne som trener, som kusk eller begge deler. Denne gangen vant han som trener, mens det var Jomar Blekkan som satt i sulkyen bak Capri Sun. Han gjorde som Amanda Robertsen for to uker siden, han vant med femårshoppa på Hovin.

Etter reise i andre par utvendig i sprintløpet styrte Blekkan ut i tredjespor mot siste sving og tok seg fram til teten. Mot mål var Hovin-traveren den klart beste.

- Det ble en enkel seier. Det var som å kjøre en bil, meldte kusken, som med det lot oss forstå at Eggen gjør en utmerket jobb med Capri Sun.