24. – 27. mai er det klart for en ny utgave av elvepadlefestivalen «Trøndelagsrunden» ved Støren Camping.

Det hele startet med at en kompisgjeng samlet seg ved elva for å markere sesongstart for elvepadling. Dette førte til at det de siste seks årene har det vært et åpent arrangement. Padling, campingliv, bål, konkurranser, lek og moro, er noe av det som står på programmet for helga. Noen av konkurransene er også publikumsvennlige.

– Det finnes mange elvefestivaler rundt omkring i Norge, men vi har fortsatt litt mer campingpreg over det hele. Dette er et lavterskeltilbud. Vi forventer at det kommer rundt 50–60 betalende deltakere. Det kan bli flere eller færre, det spørs på været og vannstanden, sier arrangør Snorre Wågø Solem til Trønderbladet.

Mange elver å velge i

Bua, Ena, Fora, Forra, Stavilla, Igla, Orkla og Sokna er noen av elvene man kan padle i under festivalen, så lenge vannstand og andre forhold tilsier det naturligvis.

– Folk får organisere egne turer og dra dit de vil. Blir det ønskelig kan vi arrangere tur for nybegynnere også. Det er alltid et eller annet sted å padle, forteller Wågø Solem.

Han forteller at det er en egen stil over elvene i Trøndelag. Her har de fleste elvene stort volum og er brede.

– Alle elver har egen karakter. De kan være smale eller store. Buajuvet er et eksempel på en smalere elv med lite volum, forklarer han.

– Utrolig sosialt

Først og fremst er Trøndelagsrunden et sosialt arrangement, der erfarne og ferske padlere fra hele Norge, samt det store utland, kan dele lidenskapen for sporten.

– Det er utrolig sosialt. Det er veldig lett å bli kjent med folk her, og man trenger ikke kjenne noen fra før. Man kan leie hytte ved Støren Camping, men det mest sosiale er å sove i bilen eller i telt, sier han.

– Hva er det som er så gøy med elvepadling?

– En ting er at selve padlingen er gøy, men det er en unik naturopplevelse. Man føler man får sett deler av naturen som ikke alle andre opplever. Adrenalinet er en annen ting jeg liker med sporten. Så har elvepadlemiljøet et inkluderende og åpent miljø, forteller Wågø Solem.