Forrige helg ble Melhus/Gimse gutter 16 år det første guttelaget fra Region Midt Nord som vant landsserien i håndball for 16-åringer. Hvittrøyene slo Fjellhammer 24–22 i finalen i Bringserien, og skrev seg inn i historiebøkene.

– Det føltes godt å løfte pokalen. Etter å ha jobbet så hardt for det var det etterlengtet, sier Mikkel Hårsaker Mærk, som ble kåret til finalens beste spiller.

– Det var en ubeskrivelig følelse. Jeg tror ikke det har gått opp for oss helt enda, men det begynner å synke inn litt, fortsetter Stian Erdal Sivertsen.

Må klippe håret kort

Trønderbladet møter de to kompisene et par dager etter triumfen i Stangehallen. Med slitne kropper synes de det er godt at sesongen nå er over.

– Vi er litt tunge nå, så det var deilig å få denne seieren etter en lang sesong. Motivasjonen har kanskje vært litt varierende til tider, men samtidig har vi klart å holde ut og trent så hardt fordi vi har jobbet så lenge for det, forteller Hårsaker Mærk.

Før sluttspillet i Bringserien satte spillerne på Melhus/Gimse seg et hårete mål, bokstavelig talt. Skulle de nå helt til topps måtte alle guttene klippe håret ned til fem millimeter.

– Det startet egentlig bare som en spøk. Da vi sto igjen som vinnere slo det oss «Oi, vi må faktisk ta håret», sier Erdal Sivertsen og ler.

Trener Asle Hårsaker må også lide litt for seieren. Neste uke skal han gå fra Melhus sentrum til trening i Horghallen på Lundamo.

Skryt fra Stian Gomo

– Hvordan føles det å være det første guttelaget i regionen som klarer å vinne den nasjonale serien?

– Klart det er artig å være de første som greier det. Det er jo litt prestisje i det, sier Hårsaker Mærk.

Til Adresseavisen uttaler Kolstad-trener Stian Gomo at han er imponert over håndballmiljøet på Melhus. De to spillerne på Melhus/Gimse setter stor pris på de gode ordene fra Gomo.

– Det artig å høre det. Vi har jobbet hardt for å komme hit vi er i dag. Det er artig å få litt anerkjennelse fra dyktige mennesker, sier Erdal Sivertsen.

GULLGUTTER: Melhus/Gimse gutter 16 år vant Bringserien forrige helg, og er Norges beste 16-åringer i håndball. Foto: Anja Terese Rian

Har spilt sammen siden 2.-klassen

Flere av spillerne på Melhus/Gimse har spilt håndball sammen siden de gikk i 2. klasse på barneskolen. Håndballparet Asle Hårsaker og Inger Mærke har trent guttene fra starten av. I dag ser man det bærer frukter.

– Allerede den gangen spøkte vi med at vi skulle være med i landsserien i håndball når vi ble 16 år, sier Erdal Sivertsen.

Men det koster også å bli god i en sport som håndball.

– Vi har sett at det er trening som må til for å nå så langt. Det er samholdet i gruppa og alle treningstimene som har tatt oss dit vi er i dag. Hele laget vil hverandre godt. Det var laget som vant, ikke enkeltspillere, forteller Hårsaker Mærk.

– Har dere måttet ofret mye på veien?

– Jeg føler det ikke som et offer, for det er veldig artig. Det handler nok mer om å prioritere. Det har for eksempel blitt lite tid til festing, sier Hårsaker Mærk, som er tantebarnet til den tidligere håndballprofilen Vigdis Hårsaker.

– Vi synes håndball er artigere enn det vi prioriterer bort, påpeker Erdal Sivertsen.

Drømmer om landslaget

Både sistnevnte og Hårsaker Mærk har store mål for fremtiden. Begge drømmer de om å spille på det norske landslaget og få muligheten i Champions League, da helst for en klubb i Bundesliga. Men veien dit er ennå lang.

– Det er nok andre ting som står på agendaen først. Neste år blir det vel Lerøy-serien med Melhus/Gimse gutter 18 år. Deretter hadde det vært gøy å rykke opp til 2. divisjon med herrelaget vårt, forteller Hårsaker Mærk.

Selv om sesongen nå er over for guttelaget, skal de fortsette å trene fremover.

– Det blir ikke like mye halltrening, men gjennom sommeren blir det mye styrketrening. Det er mange på laget som er dedikerte og legger ned mange treningstimer på egen hånd. Vi tenker alltid at vi skal være bedre trent enn motstanderne. Vi løper de andre lagene i senk, forklarer Erdal Sivertsen.