Det er ikke mer enn en uke siden Eggen okkuperte de tre første plassene med hester han har i trening. Eller rettere sagt, som han og samboer Marianne Landsem trener. Da var det Capri Sun, Balder Halbak og Down And Dirty som tapetserte pallen, som det heter.

Nå var det fire år gamle Down And Dirty som avanserte fra tredje- til førsteplass, og dermed tok sin første seier inneværende sesong på tredje forsøket. Hingsten var klar favoritt, og var i tet etter 500 meter.

På siste bortre og gjennom den siste svingen fikk den knallhardt press av Danny Delight, men sto imot presset mot mål og vant foran N.Y. Doubleoseven og Jomar Blekkan, som kom fort på slutten.

Mot gammel form

Eggen kan naturlig nok ikke kjøre alle hestene sjøl, i hvert fall ikke i samme løp. Som forrige gang var det nå Biri-kusk André H. Stensen som var tømmefører. Selv om hesten later til å være i form om dagen, mente kusken at den var enda bedre ved et par anledninger forrige sesong.

- Det ser ut til at den er på vei til å komme dit den var i fjor, kommenterte Stensen.

Har Derby i tankene

Foreløpig skriver vi medio mai, men ambisiøse trenere tenker langsiktig, noe som er nødvendig for å oppnå suksess. Tor Arne Eggen, som også gjør det utmerket på montéfronten med hestene sine, har som så mange andre en viss klasseløpshelg til høsten i bakhodet.

- Vi håper på å prøve og kvalifisere til Derby, meldte han optimistisk.

Som alle vet, er det et nåløye å komme gjennom for å nå dit.

Fortsatte framgangen

Vivienne heter ei fire år gammel hoppe fra Ranheim som Arve Sjoner har på stallen. Hoppa sto i det gunstige andresporet bak bilen, og var i tet praktisk talt fra start. Hun måtte tåle litt press underveis, men sto imot og vant foran Efes Trotter og Ragnhild Bjørnbeth.

Med andre ord en hyggelig kveld for stall Sjoner, som fikk grenseløst skryt av eieren for jobben de gjør med hesten.