Singsåsbyggen Magnus Reiten gjorde det bra i helgas VM i snowcross i Levi i Kittilä i Finland. Det ble en åttende plass i den største klassen, Pro Open. Dette var den beste norske plasseringen i mesterskapet. Før VM uttalte han at målet var å bli topp ti.

– Jeg er ganske fornøyd med å kjøre inn til en åttendeplass. Banen var veldig spesiell, og lignet ikke på banene vi har kjørt på tidligere i vinter. Alt i alt er jeg fornøyd med å bli beste nordmann, sier Reiten til Trønderbladet.

Kjørte kontrollert

21-åringen forteller at han kjørte med hodet i helga, og kjørte på en måte som han vet han mestrer, framfor å ta store sjanser.

– Skal man bli topp fem må man satse 110 prosent i hver runde. Men da er det fort gjort at uforutsette ting oppstår, og man kan risikere å kjøre ut av banen. Jeg hadde nok tatt flere sjanser hvis banen hadde vært mer lik de jeg kjører på til vanlig, forklarer Reiten.

Helgas VM markerte slutten på årets snøscootersesong for snowcross-utøveren fra Singsås. Nå skal han ha en liten sommerferie, før oppkjøringen til neste sesong starter.

– I sommer starter jeg for fullt med styrke- og kondisjonstrening, og kanskje litt trening med crossykkel på bane. Hele teamet jobber samlet mot ny sesong. Akkurat nå tenker jeg at det blir full satsing i hvert fall én sesong til, sier han.

Fornøyd med sesongen

Reiten er fornøyd med sesongen totalt sett. Han er mest tilfreds med å bli norgesmester to ganger og sølvet fra nordisk mesterskap.

– Det ble en bra vinter. Jeg la et godt grunnlag høsten 2017, og lyktes godt med kjøringen gjennom sesongen, forteller Reiten, som ønsker å takke mange for all støtte og hjelp:

– En stor takk til kjæresten min Elin, mekanikerne mine, pappa Ola og svigerfar Bjørn, og resten av familien og venner. Jeg vil også takke sponsorene mine. Uten dem hadde ikke dette vært mulig, avslutter han.