Håpet om en ny cupfinale lever for Rosenborg etter at Steinkjer ble slått 5-0 på deres egen bane på Guldbergaunet onsdag kveld. Mens Melhus-gutten Olaus Skarsem enda ikke var tilbake fra skade da Trygg/Lade ble slått 4-2 i 1.runde, var unggutten tilbake i kamptropp i 2.runde.

Det ble også en halvtimes spilletid da han kom inn for Pål André Helland i det 60.minutt. Dette altså bare en uke etter at Skarsem for første gang på to år fikk A-lagskamp for Rosenborg, da han erstattet Nicklas Bendtner i 1-0-seieren over Lillestrøm i Mesterfinalen på Åråsen.

Startet anonymt

- Jeg skal jo inn og prøve å få mest mulig ball og gjøre noe ut av meg. Samtidig skal jobben gjøres og seieren dras iland. Det ble en fin blanding og da var det greit, sier Skarsem til Trønderbladet.

Lysluggen kom inn på stillingen 3-0, etter at Anders Trondsen og Erik Botheim (to mål) hadde punktert kampen før pause. Indreløper Skarsem kom inn som høyrekant, men klarte aldri å gjøre noe ut av seg de minuttene han spilte offensiv ving.

Da Trondsen gikk av, ble Skarsem flyttet ned til mer vante posisjoner. Også her tok det lang tid mellom berøringene, men fem minutter før slutt fikk 4000 betalende tilskuere se litt magi fra Melhus.

Olaus Skarsem feirer med lagkameratene etter den ene RBK-scoringen. Foto: Marius Schjei Dahl

Målgivende

Med et godt forarbeid kom 19-åringen ned til dødlinja og fikk slått ballen gjennom feltet. Botheim hoppet over og Morten Konradsen kunne enkelt sette inn 4-0.

- Det er utrolig deilig, smiler Skarsem.

Botheim fullførte til slutt hat-tricket sitt og feiret det som han hadde vunnet cupfinalen på Ullevaal. Dermed ble det ikke et så aller verst innhopp for Skarsem likevel. Dermed har alle tre kampene han har vært med i, endt med Rosenborg-seier. Uten et eneste baklengs.

- Piffen hadde gått ut av dem, så vi ble egentlig bare liggende og rulle ball. Det var bare å gjøre det beste ut av det og få en god treningsøkt, sier Skarsem.

Trønder-Lyn dømte

Steinkjer kunne lagd ordentlig cupfest for seg selv og var gode den første halvtimen. To stolpeskudd var beholdningen før RBK scoret tre kjappe mål. Etter pause brant Thomas Sivertsen også en straffe i duell med Arild Østbø. Dette etter at Mathias Sørkilflå ble felt. Unggutten hadde i likhet med Andreas Granhus et stolpeskudd.

- De er et bra 3.divisjonslag med bra struktur. To stolpeskudd på 0-0. De kunne ordnet trøbbel for oss, men heldigvis ikke i dag, sier Skarsem.

Tirsdag kveld spilte for øvrig Ola Solbakken 65 minutter da Ranheim slo ut Orkla med 3-1-seier på Fannrem. Også han fikk målgivende, da han serverte Daniel Kvandes 2-0-mål. Tidligere Rødde-stjerne Michael Karlsen scoret, mens Sivert Solli punkterte kampen etter at Erik Helgetun hadde blåst liv i kampen.

PS: Trønder-Lyns Robert Eggen dømte cupfesten på Innherred.