Geir Holthe har slitt med skade helt siden cuptapet borte mot Orkla (0-6) like etter påske, men lørdag var han tilbake i troppen igjen og fikk spille den siste halvtimen som innbytter i Melhus sin hjemmekamp mot Gjøvik-Lyn.

Det endte i overtidsscoring og ett viktig poeng for Melhus i en kamp der laget lenge så ut til å gå sitt første tap for sesongen.

- Deilig å få med seg ett poeng i det som utviklket seg til å bli en skikkelig slitekamp, sier Holthe like etter kampslutt i Gruva lørdag ettermiddag.

Perlescoring

Holthe tok ned et innlegg på brystkassa før han på hel volley sendte kula i lengste hjørne bak en sjanseløs Gjøvik-Lyn keeper som på det tidspunktet så ut til å bli matchvinner for gjestene med flere kvalifiserte redninger.

- Godt å se den gå inn. Ett poeng her kan vise seg å bli viktig for oss utover, tror Holthe.

Muskelskade

Holthe var i likhet med evighestmaskinen Roar Strand tilbake i Melhus-troppen lørdag etter å ha stått over de siste kampene.

- Jeg har slitt med en muskelskade på innsiden av låret som har holdt meg ute noen uker. Jeg kunne vel egentlig ha vært med til Brumunddal forrige helg, men vi stresset ikke med noe og det var riktig å gi de som startet den kampen sjansen igjen. Det er bare inspirerende å komme inn fra benken å bidra. Nå føler jeg meg hel og frisk og er klar til å bidra fra start i neste kamp mot Rosenborg 2 dersom jeg får muligheten, sier Holthe.

Det var Gjøvik-Lyn, som mot spillets gang, tok ledelsen i Gruva lørdag på det som lignet på et billig straffespark. Lagkaptein Petter Senstad var sikker fra krittmerket da han ga en av opprykksfavorittene i avdelingen ledelsen etter 25 minutters spill.

Senstads straffespark så også lenge ut til å bli kampene eneste scoring, helt til innbytter Holthe dukket opp langt inn i overtiden med sin klassescoring.

Kristiansund-spiller Torgil Gjertsen var innom og kikket på moderklubben spille kamp. Foto: Inge Grytbak

Bortreist trenerduo

Morten Lilleberg ledet Melhus fra sidelinja lørdag i Jan Ketil Berg og Tore Havdals fravær. Berg var opptatt med fotballtur til England, mens Havdal også var bortreist for dagen.

Han oppsummerer lørdagens prestasjon slik:

- Vi gjør kanskje ikke noen stor kamp, men greier til å slutt å krige med oss ett poeng og det skal vi være fornøyd med. Spesielt når vi utligner så seint, er det alltid godt å få med seg noe fra en kamp der man blir liggende under og jage såpass lenge som vi ble i dag, sier Lilleberg.

- Jeg visste at jeg skulle få hovedansvaret i en kamp denne våren, men trodde først at det var i mai. Men, på torsdag fikk jeg beskjed om at det var denne kampen. Det gikk fint det, legger han til med et smil.

- Prestasjonen som sådan er kanskje ikke allverden. Spesielt i siste tredjedel synes jeg vi sliter med å skape noe, men det utgjør en liten forskjell når vi kan sette innpå Geir Holthe og han frelser oss på den måten han gjør helt på slutten. Vi har mange fravær i dag, så det blir litt nødløsninger her og der. Jeg synes vi mister ballen litt for enkelt i farlige områder og spiller på oss for mange brudd som Gjøvik-Lyn fort kunne utnyttet bedre, avslutter dagens hovedtrener for Melhus.

Tøff test

Neste kamp for Melhus er ubesierede Rosenborg 2 på bortebane som har åpnet sesongen med to seire og en uavgjort. Hjemme har Kåre Ingebrigtsens nest beste pleid å stille et sterkt mannskap, så det blir helt sikkert en tøff test for det nyopprykkede Melhus-laget som har spilt uavgjort i samtlige tre kamper så langt denne sesongen.

Kampen spilles forøvrig søndag 6.mai. Det er dagen etter lokaloppgjøret mellom Rosenborg og Ranheim i vår øverste divisjon.

Laget (4-3-3): Adrian Husby - Roy Gunnar Pedersen (Tommy Solem 68 min.), Håvard Ler, Roar Strand, Mats Olav Olsen - Ole Gunnar Øien, Martin Nilsen, Håkon Lund (Petter Borgen 79 min.) - Samim Meskinyar (Geir Holthe 59 min.), Pål Riaunet, Basem Issa.

Øvrige resultater lørdag:

Orkla-Byåsen   0-1

Kolstad - Brumunddal   2-2

Verdal - Steinkjer   1-0

Ottestad - Rosenborg 2   2-2

Tillerbyen - Løten   1-1

Tynset - Levanger 2 spilles mandag

PS: Eirik Ramlo, Edvard Ølstøren, Huy Ta Nguyen, Thomas Mathisen, Øyvind Onsøien og Martin Kusslid sliter alle med skader og sto over lørdagens kamp. I tillegg var Kim Roger Laugsand bortreist og ikke aktuell.