Torsdag fikk skiskytter Jenny Enodd en gledelig og overraskende telefon fra Norges Skiskytterforbund. I andre enden kunne landslagstrener Sverre Tobiasson Røiseland opplyse at 22-åringen fra Budal er tatt ut på rekruttlandslaget for kommende sesong.

- Jeg så på skjermen hvem som ringte, og hadde en liten anelse om hva det kunne være. Men det er klart jeg ble overrasket. Jeg hadde ikke trodd dette etter bare ett år som senior, sier Enodd til Trønderbladet.

- Det er selvfølgelig stort. Jeg har jo jobbet hardt for det. Det viser at jeg har hatt stor framgang de siste årene. Jeg setter pris på alle som støtter meg, og jeg vil spesielt takke Budal IL, fortsetter hun.

- Det blir lærerikt

Kommende sesong venter en litt annerledes treningshverdag for budalingen. En gang i måneden skal hun på samlinger med det såkalte utviklingslandslaget.

- Det blir lærerikt å være med gjengen på rekruttlandslaget. Det betyr mye å få trene med de nest beste skiskytterne i Norge. Jeg vil få en pekepinn på hvor jeg ligger, forteller Enodd.

Selv om Enodd nå blir en del av rekruttlandslaget, må hun fortsatt kvalifisere seg for å komme med til IBU-cupen. Åpningsrennet på Sjusjøen blir derfor viktig.

- Jeg har allerede ordnet treningsplan for året. Det blir litt mer trening, og det handler om å være smart. På rekruttlandslaget er vi seks jenter med forskjellige treningsopplegg, så det er viktig å gjøre det som fungerer best for meg, forklarer skiskytteren.

- Har vist at jeg presterer stabilt

Det er langt ifra noen selvfølge å få plass på et av landslagene i skiskyting. Sporten krever at man både går fort på ski og presterer godt på standplass.

- I mange renn etter jul har jeg fått til begge deler. Jeg har vist at jeg kan prestere stabilt, og det er det som har vært målet mitt denne sesongen, sier hun.

Sesongen har vært en stor opptur for Enodd. I januar debuterte hun i IBU-cupen i Arber i Tyskland. Her skjøt hun bare én bom og gikk inn til en 9. plass. I vinter gikk hun også EM i Ridnaun.

- Jeg hadde et håp om å kvalifisere meg til IBU-cupen i vinter, men jeg trodde ikke at jeg skulle få så mange renn, forteller Enodd.