Da kampuret på Åråsen i Lillestrøm passerte 74 minutter var det duket for et lite stykke fotballhistorie for oss med Melhus-øyne. For første gang siden innhoppet mot Åfjord i cupen for to år siden, skulle 19 år gamle Skarsem få spille en tellende A-lagskamp for Rosenborg, i Mesterfinalen mellom fjorårets serie- og cupmestere.

- Det er stort

Ut gikk landslagsstjerne og VM-aktuelle Nicklas Bendtner. En av verdens største fotballfenomen. Det er nesten så man må klype seg litt i armen.

- Det er en utrolig stor spiller. Den største spilleren jeg har vært på lag med og trent med. Det er stort, gliser Skarsem til Trønderbladet etter kampslutt.

Ryddegutt

Og glise gjorde han slettes ikke forgjeves. Tjue minutter før "Lord Bendtner" og Skarsem klasket hender på sidelinjen, avgjorde dansken matchen med et godt plassert skudd fra hjørnet av 16-meteren. RBK vant 1-0, til tross for at Lillestrøm hadde sine sjanser. Skarsem gjorde jobben sin godt som ryddegutt i sluttminuttene.

- Han trøkker til på trening

Da vanket det feiring, gull, glitter, stas og pokal. Og ros fra Bendtner foran direktesendte kameraer fra store norske aviser. Stjernespissen har fått med seg Skarsems smådystre skadestatistikk og at tenåringen har slitt med en ryggskade i vinter.

- Olaus har trent med oss i lang tid og vist en riktig god figur. Han trøkker til på trening og det er deilig å se fra unggutta, sier Bendtner til Trønderbladet.

- Han har slitt med en skade, men nå er han tilbake. Derfor var det godt å se ham komme inn i dag, fortsetter han.

Skarsem roser også dansken, som sannsynligvis blir tatt ut til Åge Hareides danske VM-tropp til sommerens mesterskap i Russland.

- Det er på dager som dette vi ser hvor stor spiller han er. Det er veldig artig, sier Skarsem.