Med seier kunne Ranheim innta toppen av tabellen i Eliteserien onsdag kveld, men Brann ble for sterke og vant 2-0 mot sensasjonslaget i fjæra.

Ranheim har gjort alle forhåndstips til skamme og klubbens første tilværelse på fotballtoppen har endt med fire seiere på de seks første kampene. Mot Brann var også laget tidvis gode, men små feil straffer seg når motstanderen har snikskytteren Steffen Skålevik.

- Artig å få et innhopp

19 år gamle Ola Solbakken fikk nesten en halvtime som innbytter for Øyvind Storflor. Melhusbyggen kom inn på stillingen 0-2 - omlag tre uker etter sin eliteseriedebut i Tromsø (også det tap - 0-4).

- Det var greit. Jeg følte ikke det var så mye for meg å gjøre, men det var artig å få et innhopp, sier Solbakken beskjedent til Trønderbladet i telefon på veg hjem til Melhus.

For selv om vi var ringside, måtte man være kjapt nede i intervjusonen for å huke tak i luslyggen fra Melhus. Solbakken var nemlig en kjapp tur i dusjen, før han forsvant hjemover.

Måtte rekke Real Madrid

Men det var ikke skuffelsen som gjorde at angrepsspilleren måtte skynde seg hjem.

- Jeg er jo stor Real Madrid-fan, så jeg måtte hjem og se Champions League, sier Solbakken.

De to siste sesongens mestere i verdens gjeveste klubbturnering er på veg mot en ny tittel. Med 2-1-seier borte over Bayern München er spanjolene i rute til ny finale, der de vil være store favoritter i en eventuell finale. Der venter sannsynligvis Liverpool.

- Jeg har trua.  Jeg er en ganske stor fan. Jeg har vært nede på Bernabeu og sett match, så jeg er ganske interessert i dem, sier Solbakken.

Mener tabellen er snill med Ranheim

Dermed kunne Marcelo og Marco Asensio legge plaster på såret etter Brann-tapet, men egentlig burde Solbakken være fornøyd. Nå har han tross alt fått vist seg frem i en kamp mellom Norges for tiden tredje beste og beste lag.

Selv er Solbakken ydmyk nok til å innse at tabellen kanskje er litt snill med Ranheim til tross for en kjempestart på sesongen.

- På tabellen var det en toppkamp, men jeg syns ikke vi har bevist nok til at vi kan kalle oss et topplag enda, sier Solbakken.

- Jeg syns jeg klarte meg greit. Det var ikke så mye mer å gjøre enn å jobbe defensivt. Offensivt er jeg ikke så veldig involvert, slik kampbildet var. Slik kampen var, fikk jeg ikke vist meg frem. Det var bare å prøve og gjøre sitt beste, sier han.

- Ikke de artigste kampene

Brann forsvarte seg nemlig bra. Veldig bra. For tiden er Lars Arne Nilsens mannskap kanskje Norges beste defensivt. Tung ble også debuten i Tromsø, der laget lå under 4-0 da melhusbyggen fikk spille sluttminuttene som innbytter.

- Det er jo artig, men det er klart det ikke har vært de artigste kampene å komme inn på, slår Solbakken fast.