- Deilig. Det er godt å være tilbake.

Det sier 19-åringen til Trønderbladet etter at Rosenborg-reservene mandag ettermiddag hamret løs på stakkars Gjøvik-Lyn. På sin egen hjemmebane ved Mjøsas bredder ble de så til de grader herjet med. Rosenborg 2 vant 4-0 og tok over tabelltoppen i 3.divisjonsavdelingen. I spissen: En midtbanespiller fra Melhus.

Drømmemål

- Det var mer enn en 4-0-match. Vi kjørte over dem fra første til siste minutt. Det var bare at vi brente utallige sjanser. Det kunne vært seks-sju - null, hevder Skarsem.

Men det tok tid. Det tok 65 minutter. Mens lagkameratene hadde brent mulighetene, hadde indreløperen for dagen ligget dypere i banen. Men så fikk Skarsem ballen, rett utenfor 16-meteren. Driblekongen fra Gimse dro seg forbi tre-fire mann og brukte vrista på å banke ballen i lengste hjørne. Endelig fikk RBK-rekruttene hull på byllen.

Etter at Skarsem av helsemessige årsaker gikk av minuttet senere, la lagkameratene på tre mål til. Det vil si, først scoret uheldige Marcos Gondra Krug selvmål, før Patrick James Strand og Franklin Daddys Boy Nyenetue fastsatte sluttresultatet til 0-4 på Gjøvik stadion. En fin opptur for Skarsem før den lange turen hjem med E6.

Formen fin tross skade

Og ikke minst en fin tur etter noen måneder på sidelinjen. Tenåringen har slitt med et svakt bein i korsryggen, et mulig påbegynnende tretthetsbrudd. Likevel føler han formen er fin, selv om han akkurat har blitt skadefri.

- Nå er formen fin. Jeg føler meg helt frisk, fikk spille i underkant av 70 minutter nå og det var null problem. Det var utrolig deilig, sier Skarsem.

- Faktisk føler jeg meg i fin form. Selv om jeg har vært skadet, har jeg fått trent andre ting. Det har vært mye sykkelintervaller, mye kjernemuskulatur, så jeg føler ikke jeg har mistet så veldig mye, fortsetter han.

Noe av det lille han mistet var naturligvis muligheten til å spille de første kampene. Seriestarten var uansett uaktuelt - der er han fremdeles langt bak i køa. Men i 1.runde av cupen er det reservenes tur til å skinne. Som da Skarsem fikk sine første - og så langt eneste - minutter for A-laget våren 2016. Det ble ti minutter, scoring og 3-0-seier over Åfjord.

- Det var kjipt

Symbolsk hadde det vært stas å møtt Trygg/Lade i forrige uke, et par steinkast unna der han har bodd de siste årene. I stedet måtte han stå i sivil og se lagkameratene ro iland en knepen (!) 4-2-seier. Nå venter Steinkjer i andre runde, om en uke. Der vil han få sjansen. Nesten garantert.

- Det er to år siden sist og jeg sikter meg i hvert fall inn på den kampen. Det hadde vært utrolig gøy. Det føles veldig lenge siden. Det hadde vært greit med et comeback, sier Skarsem.

- Det er sånne kamper (som Trygg/Lade) som er gull for oss som er ute av kamptropp og førsteellever. Der kan vi vise oss frem og få noen minutter. Det var kjipt, men ingenting jeg kunne gjøre noe med. Jeg jobbet bare hardt for å komme raskt tilbake, sier unggutten.

- Kjenner du på magen, at det kribler, at du snart får sjansen?

- Ja, egentlig. Jeg vet og føler jeg har noe å bidra med. Så lenge jeg holder meg skadefri og tar steg. Det føler jeg at jeg er kapabel til å gjøre, sier Skarsem.

Lillestrøm på torsdag?

Kanskje blir det faktisk kamp allerede torsdag, når RBK drar til Lillestrøm for å spille den smått kritiserte Mesterfinalen mellom fjorårets cupmestere og seriemestere. Tradisjonen er ikke særlig sterk i Norge, men har blitt adskillig mer kritisert siden kampen ikke kunne finne sted før seriestart og måtte klemmes inn mellom to serierunder.

Sannsynligvis blir det derfor reservepregede lag. Åpner det seg en sjanse for Skarsem der eller er det for tidlig etter skaden?

- Det er litt usikkert. Jeg har ikke hørt noe mer, men det hadde vært utrolig artig å vært med der. Jeg har veldig lyst til å spille, men fysioene og trenerne må snakke først. Finne ut hva som er riktig, sier Skarsem.

Det blir nok en del andrelagsfotball også denne våren. Men det går tydeligvis ordentlig bra for 3.divisjonslaget. I åpningskampen ble det en knusende og fortjent 3-0-seier over fjorårets 2.divisjonslag Brumunddal. Erik Botheim scoret tre mål med Skarsem på sidelinja.

Mener RBK 2 kan vinne serien

Nå mener Skarsem Rosenborg 2 er favoritter til å vinne 3.divisjon, avdeling 5 og få den ene opprykksplassen til 2.divisjon.

- Vi har et veldig bra lag, selv om vi ikke har hatt med noen A-lagsspillere enda. Godt samspilt, det flyter godt, sier han.

- Det er litt tidlig, men jeg går alltid høyt ut og sier at vi er det (favoritter). På de to første kampene har vi vunnet 7-0 mot et lag som er tippet på øvre halvdel. Jeg vil si vi er en av flere favoritter, slår Skarsem fast.