- Vi har slitt litt med skader på enkeltspillere i sesonginnledningen. Det gjorde oss usikker på hvor vi sto, men vi så veldig bra ut, innleder Geir Bekken til Trønderbladet etter 4-0-seier over Gimse i serieåpningen. At det skulle bli en så knusende seier i lokaloppgjøret, var egentlig ingen selvfølge. På grunn av en lang og stiv vinter, har laget stort sett spilt futsal i Horghallen og hatt få økter på (kunst)gress.

I tillegg har skadene preget treningene. Blant annet er spissen Tove Endalsvoll utilgjengelig på grunn av familieforøkelse.

Forsøkt å hente henne tidligere

Da var det greit at Marthe Midtlyng nylig flyttet tilbake til Lundamo, etter å ha spilt fotball for Orkanger i to år. Med Midtlyng på laget rykket de opp til 2.divisjon på første forsøk.

I Sokna-debuten ble det to mål og en målgivende. Først avgjorde hun i praksis kampen etter et kvarter, før Pia Hammer punkterte kampen med 0-3 like etter pause. Så fikk Midtlyng en målgivende da Tilde Hermo fastsatte sluttresultatet til 0-4 etter en time, med et flott langskudd fra omlag 25 meter.

På sidelinjen sto en Sokna-trener som neppe angret på en telefonsamtale han tok i vinter.

- Jeg var snar med å ringe. Jeg har visst om henne lenge. Jeg har prøvd å få henne til Sokna flere ganger, men sist gikk hun til Orkanger siden hun bodde i Buvika, sier Bekken.

Midtlyng har stort sett spilt håndball i sin karriere, men på grunn av en dårlig rygg som kan skyldes mang en brå vendig på parketten, satser hun nå mer på fotball. Det vil si, satser gjør hun ikke. Grunnen til at Midtlyng lot seg overbevise, var miljøet i Soknedal.

Sokna-trener Geir Bekken likte det han så av laget sitt i kampen mot Gimse mandag kveld. Foto: Marius Schjei Dahl

- God i all ballidrett

- Det tok ikke så lang tid å si ja da jeg først hadde bestemt meg for å fortsette med fotball. Sokna var et enkelt valg. Som Geir sier, det er en del trivelige spillere som ønsker nye folk velkommen. Det følte jeg også, sier Midtlyng til Trønderbladet.

- Det er ikke noe satsingslag, vi spiller for å ha det gøy. Noe som passer min livssituasjon med jobb og så videre, fortsetter hun.

Den tidligere håndballprofilen til både Meldal og Flå, var en ledertype med ballen i hånda. Talentet har hun også i føttene.

- Hun er god i alt som har med ballidrett å gjøre. Et kjempetalent da hun spilte i Trønder-Lyn, men også et kjempetalent i håndball, roser Bekken.

Og rosen stopper ikke der.

- Mange tør ikke å gå i duell med henne

- Vi er veldig opptatt av at man skal ha et godt miljø i laget og klubben. Der er hun en kjemperessurs i spillergruppa. En veldig ålreit person. Vi baserer alt for at vi skal ha det artig og da passer hun godt inn. I tillegg er hun selvfølgelig en god fotballspiller, sier Sokna-treneren.

- Hun er sterk, målfarlig, binder ofte opp begge midtstopperne. Det gjør vondt å møte Marthe. Hun er så sterk at mange ikke tør å gå i duell med henne. Men det er klart, hun scorer ikke mål alene. Laget er det viktigste. De gjør en kjempeinnsats og en kjempejobb, fortsetter Bekken.

Slikt setter Midtlyng pris på å høre.

- Det er klart at det er veldig artig å høre. Geir har trent har mange lag og er en flink fotballtrener. Det setter jeg absolutt pris på, sier hun.

Tøffe dueller i lokaloppgjøret mellom damelagene til Gimse og Sokna. Foto: Marius Schjei Dahl

- Kommer til å bli bedre

Sokna går for å berge plassen i 3.divisjon, men Midtlyng mener laget kan sikte enda høyere på tabellen.

- Når vi blir enda bedre kjent, kommer vi til å bli enda bedre også. Da tror jeg vi kan hamle opp greit i divisjonen. Selv om jeg ikke kjenner de andre lagene så godt, vet jeg at vi har mange gode spillere. Det har ikke noe å si hvem som spiller, for vi er et jevngodt lag. Dette var en lagseier, vi er knallbra defensivt, sier Midtlyng.

Både Gimse og Sokna spiller sin neste kamp mot KIL/Hemne 2. Gimse skal på Hemne-tur den 1. mai, mens Sokna får "besøk" på Støren den 9. mai.