Trønderlyn har holdt det gående i 110 år, og feiret sist lørdag. 80 personer deltok på stor jubileumsfest, og mange æresbevisninger ble delt ut.

Håndballaget Jenter 15 år stod for serveringa, og var stilig kledd i svarte utøverskjorter. Mange av ungdommene startet tidlig i Trønderlyn, og laget ønsker å gi et godt tilbud til yngre. De erfarer at mange går over til andre klubber når de blir eldre. Dette synes idrettslaget er helt fint, og flere av dem som fikk tildelt prestasjonspremien representerer i dag andre klubber, når det gjelder skiskyting, ishockey og friidrett. Mange har nådd langt i idrettskarrieren, og hele sju personer fikk tildelt prestasjonspremien for gode resultat på regionalt og nasjonalt nivå. Trønderlyn tar gjerne litt av æren for dette.

«Ungene som vokser opp på Kvål er heldige. Her har vi foreldre som har utøvd en utrolig dugnadsinnsats over flere år. Ikke minst den siste 10-årsperioden» står det i jubileumsberetning. Laget har to viktige idrettsanlegg, Sørøya og skianlegget Trehjørningen. Flere titalls millioner kroner er investert, og laget har nesten ikke lån på dette. Kvålsdagan har blant annet gitt viktige bidrag.

Lagets filosofi om å satse på breddeidrett har ført til et godt sosialt miljø blant foreldre og frivillige. Laget har blitt et viktig møtested for kvålsbygger, står det i jubileumsberetninga.

Under jubileumsfesten ble det delt ut tre æresmedlemskap, i tillegg til de sju som har denne utmerkelsen fra før. Laget gav også heder i form av to æresmedaljer og 14 diplomer. Hvem som gjør seg fortjent til dette regnes ut etter et poengsystem, og med følgende gradering: Diplom, æresmedalje og æresmedlemskap.