Med bare Melhus i 3.divisjon og bare Støren i 4. divisjon, må vi helt ned til 5. divisjon og nivå seks i norsk fotball for å finne de rene gauldalsoppgjørene denne sesongen.

Gimse, Leik og Trønder-Lyn skal spille 18 kamper hver fra og med lørdag og frem til 7. oktober. Da rundes sesongen av med at Gimse får besøk fra gultrøyene fra Kvål. Gimse-assistent Tore Rønning tror det er seriemesterne som kommer til Brekkåsen i siste runde.

- Jeg er ganske sikker på at Trønder-Lyn rykker opp. De har forsterket stallen ganske bra og det er et voksent lag. Jeg tror helt sikkert at de er en av kandidatene, sier Rønning.

Sannsynligvis blir det opprykkskamp på Trønder-Lyn, som så sent som i 2016 spilte i 4.divisjon. Til tross for gode resultater i oppkjøringen, lovende overganger fra Frøya og en god trener i Ketil Fjæran, har ikke laget selv sagt de skal rykke opp.

Går for midten av tabellen

- Vi har et godt fotballag, vi ønsker å vinne fotballkamper og alle har et herlig konkurranseinnstinkt. Det kan bringe oss langt tror jeg, sier Fjæran uten å ville si at de går for opprykket.

- Spillerstallen er stor og det er sugen gruppe. Forberedelsene har gått bra, så nå gleder vi oss til seriestart, legger han til.

I åpningsrunden gjester de Alvdal, som rykket ned forrige sesong. Bare ett lag går opp til 4.divisjon. Kanskje blir det et av lagene som marsjerer ut på Steimoegga stadion i Nord-Østerdal på lørdag.

- Hvis spillerne og klubben er fornøyd med hvordan gruppa har utviklet seg, da er jeg fornøyd. Selv har jeg blitt hvisket i øret at Alvdal er bookmakernes favoritt. Ellers er det mange skjær i sjøen - jeg tror Nidelv blir tøff, mens Rennebu blir et godt lag hvis de får trent godt. Det gjelder Tolga-Vingelen også. Så vet vi at Brekken er et godt lag, sier Fjæran.

Nettopp Brekken gjester Brekkåsen og Gimse i første runde. Også rødtrøyene spilte i 4.divisjon i 2015 og 2016. De har ingen planer om å gå for opprykk, de heller.

- Tror ikke Leik rykker ned

- Jeg ser for meg at vi kommer til å være rundt midten av tabellen. Det har vi et mål om. Juniorlaget vårt er brukbart og der har vi fått et skikkelig godt samarbeid. De får utviklet seg gjennom seniorsesongen, sier Rønning.

Det siste lokale laget er altså Leik, som slo Gauldal 2-1 i seriefinalen i fjor og dermed vant retten om å spille 5.divisjonsfotball denne sesongen. Den tidligere 2.divisjonsspilleren Mats-Even Eid har lagt opp, mens laget ikke har hentet spillere utenfra. Likevel tror både de og rivalen at de berger plassen.

- Jeg tror ikke Leik rykker ned. De berger plassen. Leik er en fin blanding av yngre og eldre spillere. De har absolutt noe å gjøre i 5.divisjon, sier Gimse-assistenten.

I Korsvegen er altså tonen den samme. De har beholdt treningsmengden fra i fjor og trent ukentlig i Bankhallen, på Orkanger og på Øya.

Ikke forsøkt å hente nye spillere

- Vi har gjort det bra i treningskampene i vinter, så vi håper å fortsette den trenden. Målsettingen er å holde 5.divisjonsnivå, så vi kan spille der også neste år, sier Leik-trener John Torger Konstad.

- Det har jeg en god følelse på at vi skal klare. Vi skal ta opp hansken, der vi slapp fjoråret. Vi holdt 5.divisjonsstandard i fjor mener jeg og vi har stort sett den samme troppen, fortsetter han.

Leik har heller ikke forsøkt å hente inn nye spillere.

- Ikke annet enn spillere som har tilhørighet til Hølonda eller klubben. Vi har ikke forsøkt oss på noen andre spillere. Ikke i det hele tatt. Det er ålreit å ha et lag bestående av Hølonda-spillere. Det skal vi være kry av, sier han.

Åpner hjemme

Konstad ønsker ikke å spekulere i hvem som rykker opp eller ned, men føler seg altså trygg på at de ikke rykker ned til laveste nivå.

- Kvaliteten er god og det har den vært i flere år. Prestasjonene i OBOS-cup i vinter har også vært bra (tre seiere på tre forsøk), sier Konstad.

Leik serieåpner i likhet med Gimse på hjemmebane. Motstander på Korsvegen er Tolga-Vingelen.

PS! Gauldal FK i 6. divisjon serieåpnet hjemme mot Buvik 2/Skaun mandag denne uken. Herrelaget fra Flå knuste gjestene 14-0.