Trav-trener Bjørn Garberg vant med Five Stars Genius og Gjølmes Caviar. Arve Sjoner var først i mål med debutanten Storm Teddy og Queen Lythonia. Melhus-traveren Il Jerven tok seg av V5-finalen.

Det var Sjoner som var først ute i V4-2. Treåringen Storm Teddy fra Trondheim hadde bare prøveløp å skilte med, og tidene var de dårligste i feltet. Seieren kom derfor som en stor overraskelse til 14 i odds. Men hesten fikk en nydelig reise, først i lederrygg og så i andre par utvendig mot siste sving. Storm Odd takket for dette opplegget med å trave inn til førstepremien på 12.000 kroner.

- Det gikk fint med rygg på Vikingrappen. Den var i nærheten av galopp i siste sving, men berget. Den har vist litt fart i trening, og vi hadde trua på at vi kunne komme blant de tre beste, var kuskens oppsummering.

Turbetont seier

Det gjelder å holde seg til trav. Det var ikke tilfelle med de to hestene som lå først i andresporet med Queen Lythonia bak seg. Seaborn Titanic ledet. Da både Janske og Cantotis galopperte, kunne Sjoner kjøre rett fram. Gjennom siste sving var Sjoner på høyde med lederen. Queen Lythonia, som også trenes av Sjoner, holdt stilen på oppløpet og gled fra til seier med en lengde foran Diana Dixi. Favoritten Seaborn Titanic kom på tredje.

Ragnhild Bjørnbeth uttalte seg på sin samboers vegne etter løpet. – Den hadde litt flaks, men den er blitt flinkere fra start. Den går alltid til mål og har et hjerte av gull.

Årets andre

Bjørn Garbergs første seier kom med en 6-åring fra Svorkmo, Five Stars Genius. Den har ikke vunnet ofte, men hestens to seirer har begge kommet i år. Garberg satte fart med hesten fra andre par utvendig på første bortre og fløy til tet for så å dirigere alt, for øvrig som favoritt i løpet.

Garberg uttalte på forhånd at Gjølmes Caviar var hans beste sjanse for kvelden. Kusken har hatt en rekke oppsitt bak denne hesten, og visste hva han snakket om, til tross for fem løp uten seier så langt i år.

Gjølme-traveren beholdt sporet fra start. Den fikk trykk underveis fra Boston Vincent, men Garbergs hest svarte opp gjennom hele løpet. Magne Olsen-traveren fikk merke kjøret. Gjølmes Caviar vant forholdsvis sikkert foran Albarella Rags/Erik Brækken og Bruno Marsh/Arve Sjoner.

- Den er veldig bra, jeg hadde ordentlig tru på den. Det ble som tenkt med tet hele veien, meldte kusken, som også var ute i årsdebut med Creek’s Survivor. Her ble Valley Ivan for god, men Garberg var veldig godt fornøyd med årets første løp for stallhestens del.

Nervøs eier

Fire år gamle Il Jerven med adresse Melhus startet for tredje gang denne sesongen. Åsajerven-sønnen har også tidligere vist lovende takter, med en seier i fjor. Magne Olsen har vært kusk praktisk talt hver gang hesten har startet, så også denne gangen, hvilket endte med besøk på seremoniplass.

Il Jerven kom godt av gårde fra spor tre i volten og hadde bare én hest, Mo Lykke, foran seg det meste av løpet. Stensen-traveren ledet også nedover oppløpet. En stund så det ut til at Årdals Odin skulle hindre Il Jerven i å komme seg ut fra lederryggen, men da Mjøens hest trøblet litt med travet ble det plass. Fireåringen taktet om, skjøt fart og vant løpet med en liten lengde foran Stjerneiris med Mo Lykke på tredje.

Kristin Kvaal Berg, som eier Il Jerven sammen med treneren Roar Berg, innrømmet at hun var veldig nervøs, men tilsvarende fornøyd med kusken.

- Jeg skryter av kusken hver dag, hevdet Kvaal Berg, som er forsiktig optimist og velger å ta ett løp om gangen for å se utviklingen an.

Magne Olsen må for øvrig bare fortsette å vinne løp, han har gjort melhusbygg av seg, noe som betyr et solid tilskudd til trenerstanden.

Skrytet var gjensidig fra kuskens side. – De har gjort en god jobb, jeg må bare få takke og bukke for å få lov til å kjøre, uttalte kusken.

Il Jerven utvikler seg på en svært så positiv måte. Fortsettelsen blir spennende.