Søndag klokken 11.30 tas avkast i Melhus/Gimses opprykkskamp mot Harstad/Landsås.

Etter at begge lag har slått Bossekop, men blitt knust av Charlottenlund, er det en ren seriefinale som finner sted i Steinkjer søndag morgen. To lag rykker opp fra omspillet, men hvem slår følge med CSK?  Melhus/Gimse har bedre målforskjell og trenger derfor bare uavgjort.

Opprykk har selvfølgelig alltid mye å si, men 2.divisjonsspill i Melhushallen er ikke bare det som står på spill. Melhus/Gimse-talentene kan glippe til større klubber om det blir 3.divisjon også neste sesong.

- Der er det vel slik at de lærde strides! Hvis vi ikke rykker opp, så er ikke treningsmiljøet bra nok på Melhus, det er sikkert. Rykker vi opp, kan det være bra nok et år til. Det er bra nivå på 2.divisjon, spesielt på topplagene. Det er nok mulig, sier Jan Erik Wiedemann.

Melhus/Gimse-sjefen sikter nok først og fremst til Marie Rokkones Hansen, som har debutert på Norges ungdomslandslag. Hun trener ukentlig med Byåsen Håndball gjennom skolen og kan fort ende opp i trøndersk kvinnehåndballs lokomotiv. Uavhengig av opprykk eller ei. Men slik Trønderbladet forstår det, er det helt uaktuelt at håndballprofilen blir værende om det ikke blir opprykk. I tillegg bør Ane Hjulstad, Maria Haugen og Janne Fagerbekk være het på markedet etter god utvikling.

- Spranget opp til Byåsen Elite blir nok for stort det første året, slik at det kan være en fordel med et mellomår. Egentlig hadde det perfekte nivået vært spill i 1.divisjon, pluss rekrutt i 2.divisjon, sier Melhus/Gimse-treneren. - Jeg opplever at de fleste har ganske så god innstilling og det viser egentlig hvordan vi har spilt denne sesongen. Vi har bra utvikling på alle siden i fjor, fortsetter Wiedemann.

Avkast i Steinkjerhallen er altså klokken 11.30. Klarer Melhus/Gimse uavgjort, er de hvite og svarte klar for 2.divisjon for første gang siden våren 2014.