Rennleder Ola Løkken skinner omkapp med sola der han går i Frøsetmarka skianlegg. I dag arrangeres Marit Bjørgen-rennet der Marit Bjørgen er selvskreven deltaker. En annen som er påmeldt er kombinertløperen Jørgen Graabak. På deltakerlista står også Kari Bjørgen - søsteren til Marit Bjørgen samt Guri Hetland.

270 er forhåndspåmeldt til rennet som har både tidtaking og klasse uten tidtaking. Marit Bjørgen skal gå 28-kilometeren og starter klokka 11.

Kjempevær

- Været kan ikke ødelegge noe for oss. Da vi så langtidsvarslet før i uka, visste vi at været var bankers. Løypene er fine, sier rennleder Løkken.

Det eneste arrangøren Rognes IL og Støren sportsklubb har vært bekymret for, er forholdene på veien oopp til skianlegget. Med bråvarmen var det fare for full teleløsning.

- Vi var bekymret for veien. Men vi har fått en fin avtale med Aune Transport som har kjørt på grus og som har beredskap, forteller Løkken.

Marit Bjørgen-rennet arrangeres for sjuende gang, og rundt 100 stiller opp som funksjonærer fordelt på to dager. Mange av dem har stilt opp år etter år, forteller Løkken. Selv har han aldri rukket å gå rennet.

Tror tradisjonen fortsetter

Rennlederen føler seg sikker på at tradisjonen med turrennet og barneskirennet blir videreført selv om Marit Bjørgen har lagt opp.

- Dette kommer til å fortsette, og dette er vår måte å hedre Marit Bjørgen. Vi regner med at hun vil stille også i årene framover. Det kan godt hende at rennet blir tidligere på vinteren mens barneskirennet blir utpå våren, sier Løkken.

Turrenner

En av dem som har meldt seg på klassen uten tidtaking er Nils Jarle Botnan fra Soknedal. Han deltar for første gang.

- Jeg meldte meg på på grunn av været og for å gå en plass jeg ikke har vært før. Jeg arbeider på Støren treindustri sammen med faren til Marit Bjørgen, sier Botnan.

Nils Jarle Botnan fra Soknedal gjorde seg klar til å gå i klassen uten tidtaking.

Om Marit Bjørgens avslutning av skikarrieren sier Bortnan:

- Det kommer en dag da alle må gi seg. Hun er gammel nok til å bestemme selv, mener Botnan.

Søndag kommer Marit Bjørgen for å dele ut medaljer under barneskirennet.

Målområdet gjøres klart.