Vil at veien til Bjørgens hjemplass skal hete «Marit Bjørgens vei»

Navnekomiteen ønsker at veien opp til Marit Bjørgens hjemplass skal få hennes navn.

KALLES OPP ETTER SKIDRONNINGA? Navnekomiteen ønsker ikke så overraskende å gi denne veien, som starter ved Rognes bru og går helt opp til Marit Bjørgens hjemplass, skal hete Marit Bjørgens vei.  Foto: John Lerli

Sport

Veien fra Rognesbrua opp til hjemgården til Marit Bjørgens hjemplass kan nå få navnet Marit Bjørgens vei. Navnekomiteen i Midtre Gauldal kommune hadde møte for et par uker siden, og de ønsker dette.

Bjørgen gleder seg til mindre rampelys

Etter mer enn 15 år i verdenstoppen i langrenn


Må godkjennes

- Men ingenting er vedtatt ennå. Vi skal sende forslaget inn til navnekonsulentene i Stedsnavntjenesten sammen med de andre forslagene til veinavn for tilrådning, skriver prosjektleder Berit Wolden i en e-post til Trønderbladet.

Og hun understreker: De må få godkjennelse fra hovedpersonen selv, før de gir veien hennes navn.

Synes det er riktig og bra at Marit Bjørgen gir seg på topp

Kristin Bjørgen er sikker på at Marit tar et riktig og gjennomtenkt valg når hun nå legger opp. Selv trodde ikke skistjerna det ville bli særlig til oppstyr rundt at hun avslutter karrieren.


Facebook-tråd

Ordfører Sivert Moen la i helga ut et bilde fra nettopp Rognesbrua på Facebook, hvor han spurte sine følgere om de kunne se hvor han var. Flere svarte, og næringsforeningslederen Aina Midthjell Reppe svarte «Marit Bjørgens vei» med et smilefjes. Holtålen-ordfører Jan Håvard Refsethås foreslo sågar at hele strekket fra Støren til minimum Rognes på fylkesvei 30 bør hete Marit Bjørgens vei.

Ordfører Sivert Moen skriver følgende som en kommentar: «Dette er den gamle, nedslitte Rognes bru som må prioriteres nå når den med det første får et veinavn som hele Norge alltid vil huske navnet på.»

Et rimelig greit hint om hva han mener om saken.

- Ja, jeg er helt åpen for det. De fleste synes den veien peker seg først ut som Marit Bjørgens vei, sier han.

Folk på Støren:

Alle forstår Marits valg

Det blir ikke det samme å se på ski neste sesong, men alle unner Marit Bjørgen et vanlig liv med familien. Se bildekarusellen!