Håndballdamene til Melhus/Gimse har cruiset gjennom 3. divisjon denne sesongen. Forrige helg satte de kronen på verket da de vant seriens siste to kamper borte mot Godøy og Spjelkavik.

På toppen av tabellen har laget ligget lenge. Etter hjemmekampen mot Kristiansund tidligere i mars, ble damene allerede klare for kvalifiseringen til 2. divisjon.

Vanskelig motstand

For en uke siden ble det klart hvem Melhus/Gimse møter av de andre avdelingsvinnerne i 3. divisjon i kvalifiseringen, som finner sted på Steinkjer 14.- og 15. april.

Hvittrøyene skal møte Alta-laget Bossekop, Harstad og Charlottenlund i kampen om de to opprykksplassene til 2. divisjon.

- Jeg kjenner ikke til lagene nordfra, så det er vanskelig å si hva som venter oss. Charlottenlund er i hvert fall et bra lag og er nok ganske klare favoritter til å ta den ene av to opprykksplasser, sier Melhus/Gimse-trener Jan Erik Wiedemann til Trønderbladet.

Melhus/Gimse-trener Jan Erik Wiedemann. Foto: Arkivfoto

Tøffe forberedelser

Melhus/Gimse er i full gang med forberedelsene til kvalikhelga. Etter Kristiansund-kampen har de kjørt et hardt fysisk løp for å bli best mulig rustet til kvalifiseringskampene.

- Vi kjører på hardt frem mot påskehelga, før spillerne får noen rolige dager der de kan hente inn litt overskudd. Etter påske skal vi bruke tiden til å spille med høy intensitet på trening, forteller Wiedemann.

- Hva tenker du om at kvalifiseringen er lagt til Steinkjer?

- Det kunne i verste fall vært Alta, så hvor kampene spilles har ingen betydning for oss. Vi forholder oss til situasjonen og bruker ikke energi på det, sier han.

Venter på kampoppsettet

Kampoppsettet for den spennende helga er ennå ikke klart, men treneren ser ikke bort ifra at det kan bli to kamper den ene dagen og én kamp den siste dagen.

- To kamper på én dag tenker jeg er en fordel for oss. Vi er godt trente og står den distansen bra. Det handler om å stå løpet helt ut, forteller Wiedemann, og legger til at de allerede har reservert hotellrom i Steinkjer.