Skiløperen Lone Johansen som blant annet har tatt sølv i junior-VM, fikk fredag kveld Melhus ILs prestasjonspokal. Melhus IL er svært stolt over 19-åringens prestasjoner i skisporet, og leder Stein Ivar Foss framhevet at Johansen så tydelig flagger at hun går for Melhus IL. Samtidig uttrykte flere etter årsmøtet at de har forståelse for at Johansen nå vurderer å skifte idrettslag for å kunne nå enda lenger.

– Vi har mange skiløpere i Melhus, men de fleste går for andre klubber. Vi håper at du Lone vil fortsette å gå for Melhus IL, sa Foss.

Mange å hedre

Idrettslaget er 120 år gammelt, og gjorde litt ekstra ut av alderen ved å dele ut prestasjonspokal, fortjenestemedalje og æresmedlemskap. Leder Foss opplyste at det er flere år siden utmerkelser var blitt gitt. Forslag på kandidater er blitt nominert av avdelingene, og under årsmøtet leste Foss opp begrunnelser som er sendt inn.

Laget har en skare av medlemmer der mange tidligere har vært aktive utøvere, og som i mange år har gjort en stor frivillig innsats for Melhus IL. Aktivitetene til laget er allsidige, og innbefatter for eksempel fotball, ski, orientering, styrkeløft og Vassfjellhytta. I fjor høst fikk idrettslaget i gang svømmetrening, og vurderer nå å satse på dans.

Jan Ketil Berg, Jan Steinar Rønning, Anne Jorun Rønning og Audun Kleiven ble utnevnt til æresmedlemmer og behørig takket for den store innsatsen de har lagt ned. Disse har tidligere fått lagets fortjenestemedalje.

Under årsmøtet ble Bente Tevik Hagen, Stein Ivar Foss, Trine Sunnset, Ruth Laila Berge, Audun Bakk, Tor Bjøru, Martin Melhuus og Atle Pedersen tildelt fortjenestemedalje.

1200 medlemmer

Fredag kveld holdt Melhus IL årsmøte i Gruva, og Stein Ivar Foss ble gjenvalgt som leder ved akklamasjon. Styret består etter årsmøtet av Roy Åge Østerås, Marit Leer Øyaas, Gunn Aarmo, Siri Thue og Monica Brækken.

– Vi har 1200 medlemmer, og vi skulle gjerne hatt med flere av de voksne og de eldre som aktive. Det er fullt mulig for godt voksne å være med på aktiviteter. Jeg tror de ulike gruppene har litt å lære av hverandre, sier Foss.

Stor aktivitet

Melhus IL er et veldrevet lag, og har de siste årene hatt storsatsing med bygging av kunstgressbaner. Storanlegget i Gruva er flittig besøkt, og idrettslaget ønsker nå å se på om det er behov for ytterligere satsing der.

Årsregnskapet viser at laget har en egenkapital på 6,2 millioner kroner. Driftsinntektene var på 8,6 millioner kroner, mens driftskostnadene var på 7,79 millioner kroner. Årsresultatet ble på 814.011 kroner.