Marit Bjørgen gikk først i mål på søndagens jaktstart og vant minitouren i Falun. Heidi Weng holdt unna og sikret sammenlagtseieren i verdenscupen.

Marit Bjørgen gikk ut med en solid ledelse. Jessica Diggins var løperen som fulgte nærmest. Litt over halvveis var avstanden litt under 30 sekunder. Hun hadde tatt inn ytterligere 10 sekunder før løperne gikk ut på den siste runden.

Bjørgen tok sin 114. verdenscupseier og hun var 16,7 sekunder foran Diggins i mål. Amerikanske Sadie Bjornsen tok tredjeplassen da hun spurtslo Ragnhild Haga og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Brutalt

– Det var brutalt der ute. Jeg hadde vel 45 sekunder etter Mördarbakken, men plutselig var det bare 33. Det ble en kamp og jeg måtte virkelig kjempe om seieren. Det er godt å vinne her etter tre gode konkurranser her i Falun, sa Bjørgen til NRK.

Veteranen er fortsatt i tenkeboksen når det kommer til avgjørelsen om fremtiden.

Weng holdt unna

Den største spenningen før løpet var om Ingvild Flugstad Østberg skulle ta igjen verdenscupledelsen til Heidi Weng. Østberg som startet som nummer to fikk det derimot tungt mot slutten og gikk inn til åttendeplass slik at Weng klarte å holde unna i verdenscupen med sin 18.-plass.

Det er annen gang at Weng tar hjem den store krystallkula som sesongens beste langrennsløper. Hun var til slutt 40 poeng foran Diggins som med sin annenplass henviste i Østberg til tredjeplassen.

– Jeg følte meg sterk fra start og jeg forsøkte å ta igjen Ragnhild. Men jeg ble utrolig stiv underveis og måtte konsentrere meg om en god plassering. Jeg var totalt utslitt, sa Weng til FIS.

Weng la grunnlaget for sammenlagtseieren da hun tok hjem Tour de Ski på nyåret.